Mennyi esélyem van így a munkaerőpiacon, programozóként, hogy ha nem szeretnék Budapestre menni? (többi lent)
Képességeim:
- C: fél évig tanultam
- c++: ezt is fél évig
- most c#-t tanulom, de (még) nem tetszik annyira
- Java: fél évig tanultam, de még használom, úgyhogy több,mint egy fél év, de kevesebb, mint 1 év
- néhány unix-linux parancsot ismerek, nem idegen a linux shell script
Van még más ismeretem is, de azok feledésbe merültek, ilyen a php(de ebből nem vettünk sok mindent), css, html.
Amit kihagynék:
- sql (nem megy)
- több nyelvűség (csak angolul tudok, de azzal is bajom van )
Tanulási kedv megvan, csak legyen, aki megmutatja a dolgokat.
És nem szeretnék nagy felelősséget, tehát ha elcsesszintek valamit, ne rúgjanak ki, de azért se, ha valami nem megy.
A következőket tegyed, hogy piacképes legyél:
tanuld tovább a C-t, C++-t, Javát, a C#-ot kihagyhatod. Legalább két éves gyakorlatra van szükséged valamelyikből, hogy felvegyenek.
Ezalatt fejleszd az angolodat is, arra mindenképpen szükséged lesz.
Aztán akár külföldön is próbálkozhatsz.
Köszi a válaszokat. :)
#8:
amikor mondtam, hogy ingyééééééééééé dolgozás egy hónapig (gyakornok),még voltak, akik megrökönyödtek, hogy fizetés nélkül?:O
És gyakornokságnál én úgy gondolom, hogy még én fizetek azért, hogy mehessek.
Angolt használom gugli keresésnél, de szóban elmenekülnék.
És szoktam guglit használni, de nem szeretek leragadni végtelen ideig tűnő ideig egyetlen egy miniatűrnyi problémán, ami még mikroszkóppal se látható. Habár én az összes problémámat(programozási hiba ) miniatűrnek gondolom, akármi is az.
Simon Belmont:
mit értesz a lényeg alatt? Az sql-t?
Az sikertelenség miatt nem lett a szívem csücske és inkább kerülendő dolog.
Grafikus alatt azt értettem, hogy gombok, panelek, stb az alkalmazásban. :)
Profi meg nem tudok lenni. Jó lehetek, nem a legjobb.
A profi az, hogy keni vágja és nem fél év alatt húzza fel magát, hanem lehet, hogy 10-20 év alatt.
Nálam legalábbis ez a profi...nem 1 hónapos tudományból jön össze.
"de próbálj kisebb, de értelmes és kihívást jelentő programokat írni! Próbálj egyre nehezebb programokat írni! "- ebben igazad van.
" Nem ördöngősség, csak sokat kell gyakorolnod. ": ja, úgy kb. 10.000 lekérdezést kell csinálni, ami mind összetett. :D
Angol nyelvű oldalakat nézek, hogy ha gondom van,az, hogy inkább a példakódokat nézem, az más.
#11:
ez a hozzászólás miért kapott 0 százalékot?
Ha azért, mert leszavazta a c#-t, azt azért írta, mert én írtam, nem a szívem csücske.
SimkoL:
legalább Java van az első helyen, a c# "csak" 5. :) :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!