Kérj be a felhasználótól hat számot. A páros számokat add össze, a páratlanokat szorozd össze. Írd ki a páros és a páratlan számok mennyiségét, majd a kapott összeget és szorzatot?
Szerintem valami olyasmit akar c++-ban..
Felhasználó ad 6 számot
A cucc ebből a 6 számból a páratlanakat szorozza, párosokat összeadja, aztán kiírja.
1, Eldönteni páros-e vagy páratlan a szám
2, Az összes párost összeadni
3, Az összes páratlant összeszorozni
4, És a "mennyiéségét" hogy irassam ki?
5, A végén meg a kapott összeget+szorzatot erre a fent emlitett feladatokra gondol vajon?
Kérdező, a dolog úgy működik, hogy elkezded a programot, és ha elakadsz, akkor megfogalmazol egy értelmes kérdést, megmutatod a programod, és akkor segítünk.
A kérdés mezőbe pedig kérdést írsz legközelebb. Nem feladatszöveget kérdőjellel a végén, mert az nem kérdés.
Azért nem írtam forráskódot,mert teljesen el vagyok akadva. Odaáig eljutottam, hogy megállapítom maradékos osztással páros-e vagy páratlan, de ha mindjuk az első szám értékét(szam1)át akarom rakni mondjuk párosba már nem jó számot ír ki.
pl:
if (szam1%2==0) szam1=paros12;
else szam1=paratlan1;
if (szam2%2==0) szam2=paros2;
else szam2=paratlan2;
cout<<paros1+paros2;
De rohadtul nem az jön ki, mint amilyen értéket "átmásoltam".
nem paros12
hanem csak paros1
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!