Haskellben, hogy néz ki az a függvény, aminek megadok egy listát, azt egy párokból álló listává alakítja, majd az új listának a párjaihoz odaírja az eredményüket (tehát egy számhármasokból álló listát ad vissza)?
Figyelt kérdés
Addig eljutottam, hogy megcsináltam a párokból álló listát létrehozó függvényt (f), és valami olyanra gondoltam, hogy alkalmazom az f-et a bemeneti listán, utána odaíratom az f-féle lista első párjának első illetve második elemének összegét és az így kapott hármast zip segítségével összefűzöm az xs-en alkalmazott alap függvénnyel (tehát rekurziót használok). Remélem nagyjából érthető mit szeretnék csinálni és tudjátok, hogyan kéne megoldani (mert nagyon nem akar működni). Vagy ha van egyszerűbb megoldás annak is örülnék!2015. márc. 28. 19:41
1/4 anonim válasza:
Teljesen értelmetlen amit írsz.
2/4 anonim válasza:
> egy listát, azt egy párokból álló listává alakítja
Mi alapján?
> a párjaihoz odaírja az eredményüket
Egy párnak nincs eredménye. Műveletnek van eredménye. Mi a művelet?
3/4 anonim válasza:
Ilyen végső függvényre gondoltál?
végsőfüggvény [1,2, 10, 20, 100, 200]
hogy ennek az eredménye ez legyen hogy:
[(1,2,3),(10,20,30),(100,200,300)]
Ha erről van szó, íme a megvalósító kód:
végsőfüggvény :: Num a => [a] -> [(a, a, a)]
végsőfüggvény = map összeget_hozzáír . párokba_rak
párokba_rak :: [a] -> [(a, a)]
párokba_rak [] = []
párokba_rak [a1] = []
párokba_rak (a1 : a2 : as) = (a1, a2) : párokba_rak as
összeget_hozzáír :: Num a => (a, a) -> (a, a, a)
összeget_hozzáír (a1, a2) = (a1, a2, a1 + a2)
4/4 anonim válasza:
Kódpaste-elő oldalra felrakom a megformázott forráskódot is, íme a link:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!