Az elgondolás jó, de a leprogramozása nem megy. Ti hogyan éritek el, hogy ilyen ritkán vagy sose legyen?
Figyelt kérdés
Pl. a 2 irányban láncolt listát megértitek, de nem sikerül hibátlanul.2015. febr. 19. 03:08
1/3 anonim válasza:
Sok gyakorlással.
Ha valami hibát találok, akkor átgondolom, hogy miért is rossz, ahogy csináltam, és hogy lehet kijavítani.
2/3 Tengor válasza:
Egyszerű programoknál papíron követem a változók értékeit, és nézem, hogy a program is így követi-e (persze nem 100-as nagyságrendben).
Kicsit bonyolultabb programoknál elhelyezek a program különböző pontjain kiírásokat, amik jelzik, hogy hol tart, milyen értékek vannak ilyesmi.
Java alatt az IDE-knek elég jó a debugerük, akkor azt szoktam használni.
3/3 anonim válasza:
Előttem szólóhoz tudok csatlakozni csak. A legtutibb módszer egy futtatható kód működésének ellenőrzésére, hogyha mindent kiíratunk futás közben. Kiírja hol tart, mit csinál, milyen változóval dolgozik, stb. Így a leggyorsabb hibát keresni szerintem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!