Javat tényleg nem használják desktop alkalmazásokhoz?
Eddig azt hittem, hogy sok Java SE desktop program van, de aztán olvastam, hogy "ááhh, _programozó_ nem fejleszt desktopra Javaban", meg az álláskeresô portálokon is inkább csak Android/Java EE melók vannak.
Ha nem jó erre a Java, akkor mire jó? És mi való desktophoz?
> Ha nem jó erre a Java, akkor mire jó?
Benne van a kérdésedben: Android, Java EE (webappok). Egyes weboldalba ágyazott lejátszók is Java alapúak.
Amúgy vannak Java desktop appok. Nem rengeteg, de van egy pár.
Ha sima desktop alkalmazás kell, akkor arra vannak "jobb", "kényelmesebb" megoldások (vagyis a legtöbbek szerint).
Viszont ha platformfüggetlen desktop alkalmazást akarsz, akkor a JAVA tűnhet legjobb megoldásnak.
Viszont "platformfüggetlen" iránynál a web ami előretör. (HTML,HTML5, javascript, ajax, css)
Én soha nem voltam "igazi" JAVA fejlesztő (bár volt hozzá szerencsém), de mostanában tényleg úgy tűnik, hogy kicsit (nem kicsit) háttérbe szorult. (Szebb időket is megélt!) (Például probléma forrása lehet, hogy a böngészők tiltják a biztonsági hibák miatt, és ezekről sajnos egyre többet cikkeznek is...)
Az Android/Java páros pedig még egy darabig biztos menni fog a telefonok, és a számolatlan alkalmazásaik miatt... :)
"de mostanában tényleg úgy tűnik, hogy kicsit (nem kicsit) háttérbe szorult" - Én azért ezt egy pici túlzásnak érzem. Ez nagyon célközönség függő dolog, de azért nagyon sok pénzügyi/üzleti webapp java alapú (ezek nem jutnak el az átlag felhasználókhoz, mert nyilván nem erre szánják a rendszert).
Java desktop alkalmazásra pár példa:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!