Elvileg lehetne windows desktop gadgeteket valami open source cucc (pl. webkit) alatt futtatni?
Maguk a gadgetek (minialkalmazások) a grafikához szükséges textúrákból, hozzá css stíluslapokból és a működést leíró javascript állományokból állnak.
Kb. ordít, hogy valami webes cucc lenne, ami a működést illeti. Gondolom, a rendszerben az implementációt megoldó sidebar.exe trident alapú lehet, mert mi más...
Arra gondoltam, csinálni kéne hozzá egy teljesen egyedi host programot, ami más oprendszereken is futhatna.
Elméleti szinten persze, hogy megoldható, hiszen ahogy írtad, a gadgeteket webes technológiákkal kellett megírni. Emlékszem, anno Vistára írt gadgetjeim hibásan jelentek meg 7 béta verziói alatt, később már reszeltek a sidebaron. Nem tudom, mennyire lenne érdemes ezzel foglalkozni ugyanakkor, ahogy észrevettem, sosem volt elterjedt, és Windows 8-ból is kivették a támogatást (bár vissza lehet hackelni elvileg). Van néhány technikai jellegű kihívás is:
-Sidebar IE motort használt, WebKiten nyilván máshogy jelennének meg az arra szabott alkalmazások
-Sidebar API-t portolni kéne
-Sok alkalmazás rendszer szolgáltatásokat (pl WMI-t) hívott meg
Nekem van 3 gadget, ami vista béta óta mindig kint van az asztalon, és megszoktam, használom is őket. Ha nincs ott semmi (pl. xp, win8 vagy linux alatt), akkor egyszerűen bántja a szememet.
Kihívásként izgat a dolog, bár nem tudom, hogy a képességeimet meghaladná-e. Csak amatőr szinten programozok, nem vagyok informatikus.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!