Ezek hogyan vannak?
-Melyik a legszélesebb körben használt programozási nyelv.
-A számítógépes játékokat(pl.: Minecraft, World of Tanks etc...)(amúgy soha nem játszok gépen csak érdekel)
-A Microsoftos programok milyen nyelve(ke)n íródtak
-Az Apple programok milyen nyelve(ke)n íródtak
-A C#-ban OS X-en is lehet programozni?
1. Jó kérdés. Valószínűleg a C, a hardverközeli programozás ugyanis még mindig nagyon fontos. Pl. itt azt írják: [link]
2. A komolyabb, nagy grafikus teljesítményt igénylő játékokat szinte kivétel nélkül C++-ban írják. A Minecraft mondjuk asszem pont Java-s.
3. Passz. Mondjuk ugye a C# a saját cuccuk, tehát feltehető, hogy azért sokat használják is valamire. De például az Office C++-ban íródott a Wikipédia szerint.
4. Bocsi, Apple cuccokat nem használok.
5. Hivatalosan biztosan nem, mert az a .NET keretrendszerhez való nyelv, a Microsoft nem hiszem, hogy kiad más oprendszerekre. Home-made fordítók lehet, hogy vannak hozzá.
A legelső grafikon megpróbál egy rangsort adni a nyelvek népszerűsége alapján, de igazából ahány ilyen felmérés történik, annyi féle eredménye lesz. Meg ugye meg kell különböztetni szerver és kliens oldali megoldásokat, PC-t és más eszközöket, sőt a nyelv népszerűség és a szakember keresettség is más listát fog kihozni.
1. Felmérések szerint a C és a Java (amit én láttam utoljára)
2. A minecraftot pl Javaban írják, de ez nem jellemző. Általában C++ és Lua.
3. Valószínüleg maradnak a .NET-es cuccaiknál
4. Objective-C (szerintem borzalmas) és Swift.
5. Hogyne! Mono
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!