Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Melyik a legnormálisabb...

Melyik a legnormálisabb Android fejlesztői környezet?

Figyelt kérdés
Szeretnék a gépemre telepíteni egy Android fejlesztői környezetet, mobil program írásához. De annyiféle infót találok, hogy nem tudom, mi lenne az üdvözítő. Honnan szedjek le és mit a gépemre? (XP-m van és az is marad). Lehetőleg pontos linkeket szeretnék kapni. Valamint megtisztelnének a válaszadók, ha nem szakhalandzsát írnának, hanem ténylegesen használható infót egy egyszerű kérdezőnek.
2015. jan. 17. 18:56
1 2
 11/18 anonim válasza:
azért a Delphi már 10 éve sem volt éppen a toppon, lett volna idő váltani
2015. jan. 17. 21:39
 12/18 anonim ***** válasza:

Én is az Android Studio-t ajánlom, az már a fő irány Google-nél, és sok okos dolgot tud, amit az Eclipse alapú környezet nem (pl GUI preview, színkódok előnézete). Egy probléma van vele, hivatalosan XP-nél újabb rendszert követel meg. Egy próbát azonban megér, mert 2003 támogatott, az pedig (elvileg) nem esik olyan messze XP-től.

Ha ez mégsem jön össze, marad az Eclipse alapú Android SDK.

Egyébként ezt próbáltad? [link]

2015. jan. 17. 22:07
 13/18 anonim ***** válasza:
#12: Eclipse-ben is van GUI preview, feltéve, hogy nem szoftveresen generálod a GUI-t.
2015. jan. 17. 22:33
 14/18 SimkoL ***** válasza:
'A Delphi. Megtanultam rendesen, gyakorlatilag a kisujjamban van, de használhatatlan' Na akkor semmi közöd nincs hozzá. Ha ismernéd, tudnád, hogy az XE... sorozattal Windows-ra Mac-re, Android-ra és iOS-re is lehet fejleszteni bár az ára húzós. Nagyon rövid kisujjad van :)
2015. jan. 17. 22:47
 15/18 anonim ***** válasza:

A válasz a kérdésre: Android Studio.

(OFF: nem azért idegesítő egy ilyen kérdés, mert nem tudsz valamit, mi pedig igen, hanem azért, mert meg sem próbáltad magadtól megtalálni a választ. Ebben azért vagyunk biztosak, mert a Google első találat a kulcsszavakra pont az, amire szükséged van. És ha ennyit nem tudsz/akarsz megtenni, akkor Androidra fejleszteni sem fogsz megtanulni sosem, mert annak feltétele, hogy tudj magadtól keresni ilyesmit.)

2015. jan. 18. 00:54
 16/18 A kérdező kommentje:

Utolsó: természetesen tudom, mi az a gugli. Sőt egyszer már használtam is :)

Pont azért akartam itt választ a kérdésemre, hogy a rengeteg verzió és mellékszál mellett ne fussak lyukra. Mert ha minden lehetőséget feltelepítenék a gépemre, hogy hátha az a jó (és a jövő), akkor az sok idő és hiba esetén sok újratelepítés. Ezért érdekelt volna egy már bevált fejlesztői környezet, amelyik nem fog becsődölni fél év múlva. Vagyis konkrét tapasztalat kellett volna valaki olyantól, akinek működik stabilan. És persze tanácsok, amikkel el tudom kerülni a telepítéskori szívásokat. Mert az van bőven. Mert jelenleg mire egy JDK, egy SDK meg mi fenét feltelepítek, kábé 25 hibaüzenetet kapok, s végül még nem jutottam el oda, hogy egyetlen bájtot is programoztam volna. Próbáltam a jutyúbon levő tutorial programokat is, hát az első képernyőkép már teljesen más, mint amit ott mutatnak. Ezért bátorkodtam ehhez a közösséghez fordulni.

2015. jan. 18. 11:20
 17/18 anonim ***** válasza:

Két IDE jöhet szóba: Eclipse vagy Android Studio.

Android Studio mindenképp jobb, de a legtöbb tutorialban Eclipse-t használnak, szóval ha csak most kezdenéd akkor ez miatt lehet még neked azt kéne használnod.

2015. jan. 18. 19:49
 18/18 anonim ***** válasza:

"ha minden lehetőséget feltelepítenék a gépemre, hogy hátha az a jó (és a jövő), akkor az sok idő és hiba esetén sok újratelepítés. Ezért érdekelt volna egy már bevált fejlesztői környezet, amelyik nem fog becsődölni fél év múlva"

A platform tulajdonosa, a Google összesen két fejlesztői környezetet támogat, és köntörfalazás nélkül kijelentették, hogy e kettő közül az újabb Android Studio az, amit hosszútávon fejleszteni kívánnak. Mindez az információ megtalálható az Android fejlesztői portálon (trükkösen címén developer.android.com), mindenféle mellékszál nélkül. A kérdésed ennél fogva értelmetlen.

"tanácsok, amikkel el tudom kerülni a telepítéskori szívásokat. Mert az van bőven. Mert jelenleg mire egy JDK, egy SDK meg mi fenét feltelepítek, kábé 25 hibaüzenetet kapok, s végül még nem jutottam el oda, hogy egyetlen bájtot is programoztam volna."

Különösebb tapasztalat nélkül is max 30p felelepíteni a környezetet, de igazából még ennyi sem kéne, mivel az egész egyetlen telepítőcsomagban letölthető, + JDK.

Persze a Windows XP nem szerepel a támogatott operációs rendszerek között, mivel egy 13 éves, elavult rendszer. Ha valóban dolgozni szeretnél, nem pedig makacsul ragaszkodni értelmetlen dolgokhoz, akkor feltelepítenéd a számos támogatott operációs rendszer egyikét. (Windows 8/7/Vista/2003, Mac OS X 10.8.5 - 10.9, Linux)

2015. jan. 18. 22:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!