Melyik a legnormálisabb Android fejlesztői környezet?
2015. jan. 17. 18:58
Egyébként érdekes, hogy programozni szeretnél, de hagyjuk a "szakhalandzsát". Remélem véletlenül sem futok bele az általad készített alkalmazásba.
2015. jan. 17. 19:02
3/18 A kérdező kommentje:
Pont erről beszéltem. Hogy mindig akad valaki, aki úgy tekinti a dolgot, hogy ő a szülőcsatornában megtanulta a számítógépet, mindenki más egy p.cs, mert nem bír akkora tudással, mint ő, vagy esetleg más szakterületben merült el. Erre értettem a szakhalandzsa kifejezést. Vagy írhattam volna felsőbbrendűségi fikázást is, ha így jobb. Így tekintve tudsz használhatót hozzátenni a kérdéshez?
Ha nem értesz hozzá, akkor nem az Androidos fejlesztéssel kell kezdeni, mert nem az a legegyszerűbb és legfontosabb.
De egyébként, hogy a kérdésedre is válaszoljak:
A Google kiadta már az Android Studiot, a saját fejlesztőkörnyezetét Androidos fejlesztéshez.
2015. jan. 17. 19:19
Nem az Android a szakterületem (momentán nem is tudok Androidra fejleszteni), de manapság tök átlagos, hogy mindenféle előismeret nélkül nekiesnek az emberek "programozni" (aka összemásolgatni a programkódokat innen-onnan). Ennek meg is van az eredménye.
#1 hozzászólással azt hiszem használható infót is adtam.
2015. jan. 17. 19:20
6/18 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat. Sajnos nem előképzettség nélküli a dolog, elmentem egy olyan nyelv felé, amelyik nagy ígéret volt, aztán gyakorlatilag zsákutca lett, 14 évem ment rá. Ezt sajnos nem láttam előre. Ezért akarok irányt váltani. Most úgy látom, hogy az Android nem lesz tiszavirág, érdemes belefogni. És mint mindenki már, az elején akarom kezdeni. Szerintem ez így logikus.
Csak kíváncsiságból kérdezem, melyik volt a zsákutca nyelv?
2015. jan. 17. 19:57
8/18 A kérdező kommentje:
A Delphi. Megtanultam rendesen, gyakorlatilag a kisujjamban van, de használhatatlan. Konkréten a grafikája olyan szaggatós, hogy dinamikus programot nem lehet benne írni. És lassúnak találom. Ma, a gigahertzek korában olyan progijaim szaggatnak rajta, amiket hajdanán pascalban folyamatosan mentek. És nincs transzformációs lehetőség Androidra. Ezért kell váltanom.
Ez a szakma már csak ilyen. Folyamatosan képezned kell magad. Jómagam most megyek át egy PHP->Java váltáson.
2015. jan. 17. 20:40
Én Eclipse-et használok, de sajnos bitang lassú, ha nem teszel alá egy erősnek mondható gépet. Váltani viszont egyelőre nem akarok, olyan jól összeszoktunk már...
Az új Android Studio az IntelliJ IDEA alapjaira épít, így rossz biztosan nem lehet, ráadásul ehhez van most support.
Tessék parancsolni:
[link]
2015. jan. 17. 21:37
Kapcsolódó kérdések: