Pascal-ban miként lehet olyan programot írni, amely megold egy másodfokú egyenletet?
#10: Tudod régen nem volt internet és mi még megtanultunk nélküle is programozni, feladatot megoldani.
Az ötleted érdekes mutasd be is !
Millió éve nem pascaloztam -szerencsére-, de azért egy sima html parser-t írni nem akkora feladat. [link]
Tudod, 20 éve még nem volt google meg internet meg gyakorikérdések, és akkor max. a txt-t, manuált lehetett bújni, meg elmenni a csokiba, de valami csoda folytán ma már a google-t használjuk aktívan, ahhoz meg kell az internet. Változnak az idők.
@Simkol:
A feltörekvő ifjúság érdekeinek további figyelembevételével megírtam a programodat Lazarus/Free Pascalban is:
Az algoritmushoz nem nyúltam, azért te felelsz...
Aha! Éppen most akartam rákérdezni (de komolyan!), mert csináltam egy kísérletet sima Free Pascalban, szintén a te programod alapján, ott ez a takarítás során elég tisztán kibukott:
...de nem tudom, mi a teendő. Egyszerűen csak le kell tiltani, mint tilos értéket?
...
Val(Edit1.Text, a, hiba);
if (hiba <> 0) or (a = 0) then......
szerintem csak ennyi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!