Meg lehet tanulni programozni TURBO PASCAL nyelven csak könyvből, programozni tudó segítsége nélkül?
23 vagyok, nő. Lehet fogok kapni olyan üzenetet, hogy meg se próbáljam, mert nő nemű vagyok. Engem viszont érdekel a programozás. Alapszinten szeretnék megtanulni, de segítségem csupán egy könyv van.:"Programozzunk TURBO PACSAL nyelven!" kezdőknek-középhaladóknak
Benkő Tiborné
Benkő László
Tóth Bertalan
Varga Balázs
Valaki tanult sikeresen ebből a könyvből?
Olyannyira holt nyelv a Pascal, hogy a múlt héten csak két céget láttam, aki Delphi fejlesztpt keresett, itt a megyében. (Nem vagyok pesti.)
De még ha gyakorlatban nem is a legkeresettebb, a tanulásnál az a cél, hogy megtanulj programozni. Olvasni sem Dosztojevszkij: Bűn és bűnhődésből tanulsz, hanem olvasókönyvből, aminek irodalmilag "semmi haszna nincs". Ja, csak megtanulsz a segítségével ovlasni.
Amikor programozni tanul az ember, akkor nem az a lényeg, hogy mi mennyire menő vagy keresett. Amikor már tud programozni - nem esik nehezére egy algoritmust összerittyenteni - akkor bőven ráér más nyelvet megtanulni. Akkor már nem nehéz.
@Lilikécske:
Véletlen lemaradt a hozzászólásodból a statisztika másik fele, hogy ugyanakkor egyéb nyelvű fejlesztésre hány embert kerestek. Lehet, hogy a bozótnégerek életrevaló népség, és pompásan helytállnak a maguk vadonában, de ezt úgy értelmezni, hogy a hasznos tudásuk csereszabatosan illeszkedik a világ főbb trendjeibe, szerintem a valóság tapintatos megszépítése. A pascal jó kis nyelv, de nemigen van olyan tulajdonsága, amelyben versenyre kelhetne a fejlesztésben bevált nagy nyelvekkel. Annak meg már lehet, hogy az én korlátoltságom az oka, de nekem pascal után igen kellemetlen C++-szal vagy pláne C-vel kísérletezni. Valahogyan más nyomtávra kéne hozzá átállítani az agyamat, és sehogy sem akar menni. Szóval, nem mentem sokra azzal, hogy a kényelmes tanulónyelvben valameddig eljutottam, mert most inkább hátráltatja a másikat, mint segíti. De lehet, hogy ez másnál nem így működik.
@Kérdező:
Az említett könyv elég jó, de szerintem akkor tanulsz belőle igazán, ha a programokat a saját szájad íze szerint átdolgozod, kiegészíted, illetve keresel még hasonló feladatokat, amelyeket magad oldasz meg. Ha egyáltalán létezik olyan, hogy „megtanulsz” (így, befejezett formában) programozni, abba beletartozik a munkatársakkal való együttműködés is, azt csak a gyakorlatban tudod megtanulni, a könyv nem is foglalkozik vele. Azt mindenesetre elsajátíthatod belőle, hogy viszonylag bonyolult, önálló programokat írhass.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!