Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Van nekem egy parancsom/utasít...

Van nekem egy parancsom/utasításom és az a kérdés, hogy hogyan tudnám esetleg vbs script-ben, vagy parancssorban használni?

Figyelt kérdés

Tehát a parancs a következő lenne:

curl\curl -d "SADownStartingFrequency=634000000" [link]

Már ha egyáltalán az, de nem nagyon értek hozzá és nem is találkoztam még ilyennel.

Ez egy EPC3208-as modemet indítana újra távolról (probléma esetén), viszont nem tudom, hogy hogy alakítsam úgy át, hogy esetleg egy vbs script-ben, vagy parancssorban tudnám használni. Valakinek ötlete?

2015. jan. 8. 17:10
1 2 3
 11/28 SimkoL ***** válasza:
go to egybe: GOTO !
2015. jan. 8. 22:08
 12/28 A kérdező kommentje:
Hoppá, apró kis hiba :D Köszi szépen mindkettőtöknek, most már tökéletesen működik és legalább ezzel már nem kell foglalkoznom :)
2015. jan. 8. 22:17
 13/28 anonim ***** válasza:

Arra figyelj még hogy ha a timout-ot csökkented, adj a modemnek elég időt újraindulni, mert ha nem adsz, megint pingelni fog és újra elküldi az újraindítás parancsot mert még nem indult újra.

A legjobb ha a curl parancs alá beírsz még egy "timeout /t 120"-at hogy várjon 2 percet amíg újraindul.

2015. jan. 8. 22:19
 14/28 A kérdező kommentje:

Igen arra gondoltam (és próbáltam is :D), meg ugye azért a 120 kicsit kevés, hiszen ha állandóan pingelek valamit, akkor az egy idő után tiltóra tesz és akkor mindig újra fogja indítani :) Nekem elég, ha 10 percenként, vagy akár fél óránként is ellenőrzi.

De egyébként én már annak is örülök, hogy nem kell odamenni és manuálisan újraindítani ahányszor gond van :)

2015. jan. 8. 22:25
 15/28 A kérdező kommentje:

Lehet, hogy kicsit fárasztó vagyok, de valaki tudna segíteni relatív hivatkozásban? :D

Tehát ugye van ez a kis "programocska" a curl-al, vagyis annak a hordozható verziójával és ezek egy mappán belül vannak így:

EPC3208

-restartwin32.bat/cmd

-restartwin64.bat/cmd

-curl-7.39.0-win32

-curl-7.39.0-win64

És ugye a curl-7.39.0-winxx\bin\-en belül van a curl.exe, na már most erre kellene hivatkozni a kis programban, de ezt csak úgy sikerült megoldanom, hogy a curl-7.39.0-winxx\bin -en belülre tettem a kis programot, viszont ha csak simán az EPC3208 mappán belülre szeretném tenni, akkor nem sikerül rá hivatkoznom. Erre tud valaki megoldást?

Persze nem hivatkozhatok rá meghajtótól kezdve ... -ig, mivel portable lenne és minden gépen máshogy vannak a meghajtók és a felhasználói fiókok nevei.

2015. jan. 8. 22:58
 16/28 anonim ***** válasza:

curl-7.39.0-winxx\bin\curl.exe legyen akkor az elérési út.

Észrevettem egy korábbi postodban hogy duplán van ugyan abban a mappában: curl-7.39.0-win64\curl-7.39.0-win64\bin\curl.exe

Másrészről pedig letöltöttem ezt:

[link]

Ebben csak 1 darab curl.exe van minden nélkül. Ez a generic win32-nél van, az ssl nélküli verzió. Win32-es verziónak futnia kéne Win64-en is úgyhogy felesleges 2 példányt tárolni, és ha csak erre használod akkor nem kell RTMP, SSH2, SSL, SSPI.

Rakd őket egy mappába és csak simán hivatkozz rá curl.exe -ként mindenféle elérési útvonal nélkül.

2015. jan. 8. 23:25
 17/28 A kérdező kommentje:

Igen, mert előtte még úgy volt kitömörítve, most viszont már nincs felesleges mappa.

Egyébként köszönöm, ez a verzió eszembe se jutott volna :)

Még egy utolsó kérdésem lenne:

Azt meg tudom oldani, hogy a folyamat a háttérben fusson folyamatosan ha megnyitom? Mert azt tudom, hogy indítás után pluszba háttérbe tudom rakni, de ha meg lehet oldani, hogy eleve úgy induljon, hogy a háttérben fut, akkor nagyon jó lenne, mert be akarom rakni indítópultba, hogy gép indulásakor induljon, viszont nem szeretném, hogy megjelenjen induláskor.

Még nem csináltam ilyet, azért is kérdezem, hogy esetleg ebbe bele lehetne írni, vagy csak a Windows-on belül kell valamit beállítanom?

2015. jan. 8. 23:56
 18/28 anonim ***** válasza:

Ha közvetlenül a .bat-ot indítod el akkor mindenképpen az előtérben fog indulni.

Ha azt akarod hogy a tálcára lerakva induljon el akkor úgy kell elindítani hogy "start /min reboot.bat". Értelemszerűen a megfelelő elérési útvonallal.

Van arra lehetőség hogy láthatatlanul induljon el, így csak a feladatkezelővel tudod kilőni, nem lesz ablak.

Csinálj a reboot.bat mellé egy start.vbs fájl-t és írd bele ezt:

CreateObject("Wscript.Shell").Run "test.bat", 0, False

Mentsd el, és csinálj egy parancsikont az indítópult mappádba ami a start.vbs-re mutat.

2015. jan. 9. 00:33
 19/28 anonim ***** válasza:
Értelemszerűen a .vbs fájlba a "test.bat" helyett azt a .bat-ot írd, amit elakarsz indítani, pl. reboot.bat
2015. jan. 9. 00:35
 20/28 A kérdező kommentje:

Pont a láthatatlan indulásra volt szükségem és tökélestesen bevált :)

Köszönöm szépen a segítséget, nagyon sokat segítettél! Mentek a zöldek, még ha nem is azért csinálod :)

2015. jan. 9. 15:06
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!