Van nekem egy parancsom/utasításom és az a kérdés, hogy hogyan tudnám esetleg vbs script-ben, vagy parancssorban használni?
Tehát a parancs a következő lenne:
curl\curl -d "SADownStartingFrequency=634000000" [link]
Már ha egyáltalán az, de nem nagyon értek hozzá és nem is találkoztam még ilyennel.
Ez egy EPC3208-as modemet indítana újra távolról (probléma esetén), viszont nem tudom, hogy hogy alakítsam úgy át, hogy esetleg egy vbs script-ben, vagy parancssorban tudnám használni. Valakinek ötlete?
Telepítsd a curl innen:
Csinálj egy .bat fájlt, másold bele a parancsot, majd mentsd el mondjuk reboot.bat néven.
Arra figyelj hogy a parancs elején a curl\curl a telepített curl-re mutasson. Tehát ha "C:\Program Files (x86)\curl\curl.exe" a telepítési útvonal akkor azt írd oda curl\curl helyett.
A 192.168.100.1 a kérdéses modem IP címe legyen értelemszerűen.
A parancsod a curl.exe-t hívja meg. Ezt azt jelenti hogy curl.exe nélkül nem fog működni. Van a curl-nek hordozható verziója is, tehát nem kell feltétlenül telepírtani de ott kell lennie a .bat mellett hogy az működjön.
A curl egyébként egy program amivel csomagokat, adatokat küldhetünk és fogadhatunk a hálózaton keresztül szerverek számára. Itt a curl a modemnek küld egy parancsot hogy induljon újra.
.bat kiterjesztése legyen ne .cmd
A másik hogy a curl parancsodban 2 db -d van.
Ha van szóköz az elérési útvonalban akkor rakd az egészet "idézőjelek" közé.
Ezek lennének a tippjeim, de hibaüzenet nélkül nem fogjuk megfejteni. A .bat utolsó sorába írd be hogy pause, futtasd a .bat-ot és írd le mit ír ki.
Nos telepítettem az alkalmazást, viszont úgy se volt jó, utána megcsináltam azt amit írtál(idézőjelek használata), mivel csak most néztem újra fel és már működik :)
Köszönöm szépen a segítséget!
Esetleg még egy kérdésem lenne. Olyat meg tudnék csinálni ezzel a curl-os variációval, hogy végezzen bizonyos időnként pingelést és ha nem megy, akkor elinduljon a parancsküldés?
Sima cmd-s módszert találtam, csak abban ugye nem tudtam hasznosítani a curl-os "parancsot".
@echo off
:begin
timeout /t 1800
ping [link]
if not errorlevel 1 goto begin
start [link]
go to begin
Ha ezt kicsit módosítom és a start helyére a curl-os dolgot teszem be, akkor működne? Meg gondolom, hogy ha kiveszem a Ping-es részt és csak az időkeretet hagyom meg, akkor bizonyos időközönként végrehajtaná, ha minden igaz, vagy nem?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!