Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Van nekem egy parancsom/utasít...

Van nekem egy parancsom/utasításom és az a kérdés, hogy hogyan tudnám esetleg vbs script-ben, vagy parancssorban használni?

Figyelt kérdés

Tehát a parancs a következő lenne:

curl\curl -d "SADownStartingFrequency=634000000" [link]

Már ha egyáltalán az, de nem nagyon értek hozzá és nem is találkoztam még ilyennel.

Ez egy EPC3208-as modemet indítana újra távolról (probléma esetén), viszont nem tudom, hogy hogy alakítsam úgy át, hogy esetleg egy vbs script-ben, vagy parancssorban tudnám használni. Valakinek ötlete?

2015. jan. 8. 17:10
1 2 3
 1/28 anonim ***** válasza:

[link]

Example 2

2015. jan. 8. 18:33
 2/28 A kérdező kommentje:
Sajnos nem tudom hasznosítani.
2015. jan. 8. 18:51
 3/28 anonim ***** válasza:

Telepítsd a curl innen:

[link]

Csinálj egy .bat fájlt, másold bele a parancsot, majd mentsd el mondjuk reboot.bat néven.

Arra figyelj hogy a parancs elején a curl\curl a telepített curl-re mutasson. Tehát ha "C:\Program Files (x86)\curl\curl.exe" a telepítési útvonal akkor azt írd oda curl\curl helyett.

A 192.168.100.1 a kérdéses modem IP címe legyen értelemszerűen.

2015. jan. 8. 19:06
 4/28 A kérdező kommentje:
Igen, de ez csak akkor működik, mikor a curl fent van nem? (Erről egyébként még nem is hallottam, mármint a curl-ról) Mert ha igen, akkor valahogy át kellene alakítani, hogy egy egyszerű cmd vagy vbs legyen belőle, aminek a lefutásához nem kell semmi.
2015. jan. 8. 19:17
 5/28 anonim ***** válasza:

A parancsod a curl.exe-t hívja meg. Ezt azt jelenti hogy curl.exe nélkül nem fog működni. Van a curl-nek hordozható verziója is, tehát nem kell feltétlenül telepírtani de ott kell lennie a .bat mellett hogy az működjön.

A curl egyébként egy program amivel csomagokat, adatokat küldhetünk és fogadhatunk a hálózaton keresztül szerverek számára. Itt a curl a modemnek küld egy parancsot hogy induljon újra.

2015. jan. 8. 19:23
 6/28 A kérdező kommentje:

Sajnos nem sikerült megcsinálnom.

Ez alapján az oldal lapján csináltam (részben):

[link]

Aztán ezt csináltam belőle:

C:\Users\X\Desktop\curl-7.39.0-win64\curl-7.39.0-win64\bin\curl.exe -d -d "SADownStartingFrequency=130000000" [link]

2015. jan. 8. 20:28
 7/28 A kérdező kommentje:
Persze egy üres jegyzettömbbe cmd kiterjesztéssel.
2015. jan. 8. 20:29
 8/28 anonim ***** válasza:

.bat kiterjesztése legyen ne .cmd

A másik hogy a curl parancsodban 2 db -d van.

Ha van szóköz az elérési útvonalban akkor rakd az egészet "idézőjelek" közé.

Ezek lennének a tippjeim, de hibaüzenet nélkül nem fogjuk megfejteni. A .bat utolsó sorába írd be hogy pause, futtasd a .bat-ot és írd le mit ír ki.

2015. jan. 8. 21:36
 9/28 A kérdező kommentje:

Nos telepítettem az alkalmazást, viszont úgy se volt jó, utána megcsináltam azt amit írtál(idézőjelek használata), mivel csak most néztem újra fel és már működik :)

Köszönöm szépen a segítséget!

Esetleg még egy kérdésem lenne. Olyat meg tudnék csinálni ezzel a curl-os variációval, hogy végezzen bizonyos időnként pingelést és ha nem megy, akkor elinduljon a parancsküldés?

Sima cmd-s módszert találtam, csak abban ugye nem tudtam hasznosítani a curl-os "parancsot".

@echo off

:begin

timeout /t 1800

ping [link]

if not errorlevel 1 goto begin

start [link]

go to begin

Ha ezt kicsit módosítom és a start helyére a curl-os dolgot teszem be, akkor működne? Meg gondolom, hogy ha kiveszem a Ping-es részt és csak az időkeretet hagyom meg, akkor bizonyos időközönként végrehajtaná, ha minden igaz, vagy nem?

2015. jan. 8. 21:56
 10/28 A kérdező kommentje:
Na ez is .bat kiterjesztést kapott és kicseréltem amit kellett, viszont ameddig ott volt a start, addig nem működött, viszont miután kiszedtem, azután működött, csak az ismétlődés nem jött létre, de gondolom azért, mert nem volt benne a start, na de hogy tudom megoldni úgy, hogy működjön?
2015. jan. 8. 22:05
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!