Hogy taníthatnám meg egy barátnőmet programozni?
Első évesek vagyunk. Kell, erre épül minden.
Vizsgajegytől eltekintve nekem eddig megy, érdekel a dolog. Engem egy tanárom megtanított gondolkozni, azóta értem a dolgot. És szeretnék neki neki segíteni, de elképzelésem sincs, hogy hogy kéne neki kezdeni. Másokkal, ha mondunk egy algoritmust, akkor beugrik, hogy ja, tényleg. De ő neki ha írok egy algoritmust, pszeudó kódot, bármit, akkor sem tudja, hogy mit hogyan kéne elkezdeni.
Programozási tételeket lekódoltam neki, azokat próbálja átalakítani, de nem tudja szerintem, hogy mit csinál, és épp mi lehet a hiba.
Mindezt úgy, hogy kb 4-5 nap lesz rá. Hogy lehetne kivitelezni?
Vagy írjunk sok kódot, és majd vizsgán azokat alakítsa át? De mi van, ha tök mást kérnek? Nem tudja kitalálni. :(
Nem akarok rosszallónak tűnni, de meglehetősen nagy változások kellenek ahhoz, hogy ilyen hozzáállás után, nulla tudással valaki második nekifutásra behozza a lemaradást.
Ezt nem azért mondjuk, mert nem akarjuk, hogy barátnőd programozó legyen, nekem, és a többi válaszolónak édesmindegy, hogy egy tök ismeretlen valaki most programozó lesz-e, vagy átmegy-e a vizsgán. Amit írunk, - én legalábbis - jó szándékból írjuk.
Kíváncsi lennék, hogy miért ezt a szakot választotta, de nekem van egy olyan nagyon erős megérzésem, hogy pusztán azért, mert a barátja is oda jelentkezett. Vagy egyéb külső tényező miatt. Aki azért jelentkezik erre a szakra, mert érdekli a programozás, és programozó akar lenni, annak az önszorgalma is nagyobb. Az nem 5 nappal a vizsga előtt jön rá, hogy semmit nem tud, hanem külső unszolás és kényszer nélkül is foglalkozik a programozással.
Egyébként miért nem kerestek egy tanárt/oktatót?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!