Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Milyen laptopot célszerű...

Milyen laptopot célszerű választani, ha programozni szeretnék?

Figyelt kérdés

Apa programozó, és megígérte, hogy nyáron majd tanít pár dolgot. Egyelőre nem mondta, hogy miben tanít majd meg.

Alapból szükségem lenne egy saját laptopra már, és most van is már egy tekintélyes összegem is. Egész eddig Macbook-ot akartam venni, de most gondolkodóba ejtett, hogy ha az Iphone-ról negatív véleményeim vannak, akkor mennyire elégedhetnék meg a laptop változatával.

Plusz nem biztos ,hogy a Macbook Pro jobb, mint monduk egy Hp.

Mit javasoltok, milyet vegyek?

2014. dec. 29. 19:05
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
Teljesen mindegy, milyen a gép. Ugyanúgy lehet mindegyiken programozni. Gyanítom, alap dolgokat akar neked apud tanítani, teljesen jó egy hagyományos laptop.
2014. dec. 29. 19:09
 2/13 anonim ***** válasza:

Igazából egy mezei laptop is megteszi, kivéve, ha mondjuk Visual Studio-ban akar esetleg C nyelven tanítani vagy ilyesmi, mert az újabb verziókhoz már lassan egy erőmű kell.

Egyébként annyit kérek, hogy felejtsd el az ilyen b..ziságokat, mint macbook meg minden egyéb sz@r apple-s cuccot, inkább egy normális céget támogass, mint pl a Samsung, vagy a Dell, ha már úgy is laptopot nézel. A HP meg mostanában kacatokat gyárt, legalább is amibe teszik a cuccot (műanyag burkolat) hamar tönkremegy és esetleg kiválik a monitor stb.

2014. dec. 29. 19:16
 3/13 anonim ***** válasza:
Dell Latitude
2014. dec. 29. 19:22
 4/13 T/Z ***** válasza:

A HP nem gyárt kacatokat.

Maximum a consumer szegmensben (G sorozat), de ott a Dell is gyárt sz×rt (Inspiron), meg a Lenovo is (Ideapad)..

Business kategóriában kell keresgélni árban megfelelő gépet, azzal nem lesz gond.

Egyébként én Apple gépet akartam ajánlani a kérdezőnek (függetlenül attól, h utálom az almás cuccokat), mert a programozók úgy általában MacBook Air-el mászkálnak. :D

2014. dec. 29. 19:52
 5/13 anonim ***** válasza:

2 HP laptopom volt, azon kívül még vagy 20 járt nálam és hidd el nekem, hogy a HP kacatokat gyárt, a Pavilion sorozatban is elég sok gyenge darab volt. Persze igazad van, vannak jó laptopjai is, de ne az üzleti elite termékek közül kelljen már válogatnia egy átlag felhasználónak ahhoz, hogy ne selejtet kapjon.

Amúgy én utálom és nem is ajánlom, na meg tudod miért mászkálnak azzal? Mert ilyen eszközökkel támogatják őket, meg ráveszik az ilyen apple sznobokat, de egyébként azt a szar céget nem támogatnám sehogy se. Elég sok botrány volt már velük és a termékeikkel kapcsolatban is, kezdve az idő előtti tönkremeneteltől.

2014. dec. 29. 19:56
 6/13 anonim ***** válasza:

Egy programozó nem tekinthető átlag felhasználónak.

Mivel a kérdező csak most kezdi a programozást, bőven elég neki egy használt üzleti kategóriás laptop.

2014. dec. 29. 20:38
 7/13 anonim ***** válasza:
Igazából hacsak nem szuper programozó, akkor átlag felhasználó, bár kinél hogy vannak meghatározva a kategóriák, illetve ki hova teszi a lécet.
2014. dec. 29. 20:39
 8/13 anonim ***** válasza:
Egy programozónak a számítógép a munkaeszköze. Ha az épp nem működik mert megint szervízben van, akkor nem tud dolgozni. Ez a jobbik eset. A rosszabbik ha több órányi munkája vész kárba, míg egy átlag felhasználó legfeljebb letölti újra a filmet amit nézett, vagy megnézi később, esetleg nem jut tovább a következő pályára, esetleg ne adj isten, nem tudja megnézni a barátnője által legújabban posztolt macskás képeket és videókat a fészen.
2014. dec. 29. 20:55
 9/13 anonim ***** válasza:

A kulcskérdés az: a PC-s irányba akarsz inkább elmozdulni, vagy a Mac-es irányba?

Én mint alkalmi programozó és rendszergazda, mindenképp a PC-t preferálom, abból is inkább az asztali konfigurációt. (A laptop akkor jó, ha fontos a mobilitás, pl. ha koleszos vagy, vagy a fél életedet vonatozással töltöd, és közben programozni szeretnél, stb.)

Fejlesztőeszközök minden oprendszerre vannak, és mondjuk hobbi szitnen programozgatni édesmindegy, hogy milyen rendszer alatt teszed. Még akár Linux alatt is vannak tök jó fejlesztőeszközök. De mondjuk olyan, hogy Visual Studio, vagy Delphi, csak Windowsra léteznek.

Egyébként meg ha apud a pedagógiát is szem előtt tartja, és nem csak a kőkemény elit coder szól belőle, akkor igyekszik majd olyan fejlesztőeszközön tanítani, amivel tényleg könnyű megtanulni magát a programozást. Ilyen eszközök meg leginkább Windows alatt léteznek.

OFF: én személy szerint az Apple-cuccokat rendkívül túlmagasztaltnak érzem. Nem rosszak, nem arról van szó, hogy "fikáznám" őket, de meglátásom szerint közel sem érnek annyit, mint amennyibe kerülnek (tipikus esete, hogy a márkát és a státusszimbólumot veszed meg, és nem magát a használati értéket), sőt, sok szempontból számomra más platformok megfelelőbbek számomra.

2014. dec. 29. 21:26
 10/13 anonim ***** válasza:
Lenovo Thinkpad, ez egyertelmu. Bar egyebkent is eleg keves alternativaja van. MacBook szerintem semmilyen celra nem idealis valasztas.
2014. dec. 29. 21:34
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!