Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Mi kell hozzá vagy egyáltalán...

PYfiniksz kérdése:

Mi kell hozzá vagy egyáltalán mit használnak a böngészős játékok készítői a mozgatható és az interaktív térkép készítéséhez. Tehát gondolok itt példaképpen a The Westre, vagy a Klánháború térkép módjában. Ezeket mivel oldják meg?

Figyelt kérdés

2014. dec. 10. 09:33
1 2
 1/16 Tengor ***** válasza:
Általában flash-sel csinálják.
2014. dec. 10. 09:35
 2/16 A kérdező kommentje:
Soha nem láttam még Flash kódolást. Nehéz megtanulni vele böngészős játékot készíteni?
2014. dec. 10. 09:40
 3/16 anonim ***** válasza:

[link]

ezzel a progival

2014. dec. 10. 10:05
 4/16 Tengor ***** válasza:

Kinek mi a nehéz... Mondjuk a böngészős játékokat nem egy és nem két ember készíti, hanem elég komoly csapat és elég hosszú időn keresztül.

Egyetemen féléves kurzus végén játékot kell írni, persze nem böngészőset, de játékot. Mondjuk előtte vannak más programozási tárgyak is, így nem kell alapfogalmakkal foglalkozni.

2014. dec. 10. 10:25
 5/16 A kérdező kommentje:
Én meg pont amiatt kezdtem bele ebbe, mert úgy gondoltam nem kell nagyobb csapat mint egy valós 2D/3D-s játékhoz. Sajnos csak C# tudásom van (1 és fél év), viszont úgy gondoltam hogy hobbiból egy picit komolyabb böngészős játékot csinálnák és pár hete elkezdtem a HTML+CSS tanulni ami nem nehéz, most már át akarok térni PHP + Adatbázis kezelésre, és én úgy voltam vele ez elég... :( Pár napja hallottam a Ruby on Railsról amiről nem igazán van még sok fogalmam, de a nyelvezete nem tűnik nehéznek így C# után, csak nem tudom még mire tudnám használni. Akkor ezek szerint Flasht kell használnom.
2014. dec. 10. 11:09
 6/16 A kérdező kommentje:
Amúgy szinte semmi komolyabb animációt nem akartam használni, csak ilyen klikelgetős, barangolós a térképen cuccost, hogy legyen fogalmam hogy is fogjak bele utána komolyabban. Az algoritmusokat már kezdem kidolgozni.
2014. dec. 10. 11:13
 7/16 Tengor ***** válasza:
Nem, nem kell nagyobb csapat. Viszont az említett játékok nagyon-nagy részét sem 2 ember csinálja. Valóban van olyan játék, amit egyedül rakott össze az illető, de azért ez a ritkább eset. Ha olyan szerencsés vagy, hogy értesz a programozáshoz, a dizájnhoz, a hangokhoz, a tervezéshez, történet íráshoz és a kreatív munkákhoz, akkor egyedül is meg lehet csinálni...
2014. dec. 10. 11:13
 8/16 A kérdező kommentje:
Ő, a grafikai részt (térkép rajzolása, karakterek...) egy barátom csinálná, a történetet egy osztálytársam, és böngészős játékra jutott a választásom mivel nem ismerek semmilyen hanghoz értő/szerző embert, na meg 3D modedellert sem. Így max 2-3 lennénk, talán 4, de a programozást azt én viselném.
2014. dec. 10. 11:17
 9/16 Tengor ***** válasza:
Ők 1-2 év múlva is rá fognak érni, mire olyan szinten lesz fogalmad a háttérről, hogy tudd mit lehet és mit "nem lehet" megcsinálni?
2014. dec. 10. 11:24
 10/16 A kérdező kommentje:
Csak így elakadtam, mert nem tudtam hogy hogy lehet megoldani hogy egy képernyőn így mozgatni lehet egy térképet...
2014. dec. 10. 11:24
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!