Hogy is álljak neki egy rejtett tárgy (hidden object) típusú játék készítéséhez?
A grafikai részével nincs bajom a pályákat és modelleket elkészítem. A gond a scripteléssel van, nem tudom egyáltalán hogy milyen programnyelv tanulásában merüljek el, esetleg van ilyen típusú játékhoz kész letölthető játék motor?
Letöltöttem egy könyvet a python alapjairól, és egy Unity3D-t, de amíg valami hozzáértő nem erősíti meg hogy megfelel a céljaimra addig nem akarom felesleges információkkal tölteni a fejem...
A hidden object játék az, amikor van egy kép és bizonyos részeire kattintva történik valami?
Python-ban és Unity-vel is biztosan megoldható, de szerintem nagyságrendekkel egyszerűbb lenne ezt HTML+JS-ben megoldani. De ez az én véleményem. :)
Ettől függetlenül a Python és a Unity pedig nem hiszem, hogy felesleges lenne, sok jó dolgot lehet velük kezdeni, bonyolultabb játékok, programok írására később is fel tudod őket használni.
Igen a lényege az, van egy kép egy rakás tárgyal és a megadott tárgyakat kell megtalálni... Tehát nem hiszem hogy ez olyan hű de bonyolult scriptelési folyamat lenne.
Vagy mégis?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!