Ezeket hogy kell megcsinálni python programozással? Pls screenshot.
Gyakorlatok :
4.5. Írjon egy programot, ami kiszámolja egy derékszögű parallelepipedon térfogatát, aminek
meg van adva a szélessége, a magassága és a hosszúsága.
4.6. Írjon egy programot, ami átszámolja a kiindulásként megadott egészszámú másodpercet
évekké, hónapokká, napokká, percekké és másodpercekké.
(Használja a modulo operátort : % ).
4.7. Írjon egy programot, ami kiíratja a 7es szorzótábla első 20 tagját, csillaggal jelölve azokat,
amelyek 3nak többszörösei.
Példa : 7 14 21 * 28 35 42 * 49
4.8. Írjon egy programot, ami kiszámolja 13as szorzótábla első 50 tagját, de csak azokat írja ki,
melyek 7nek többszörösei.
4.9. Írjon egy programot, ami a következő jelsorozatot írja ki :
*
**
"Ezeket hogy kell megcsinálni python programozással?"
Szabad országban élünk, bárhogy megcsinálhatod, ahogy neked tetszik, nincs semmi törvény arra hogy hogyan "kell".
Nem túl bonyolultak a feladatok, hajrá!
Miről szeretnél screenshotot?
Ahogy ülünk a gép előtt és a te leckédet csináljuk?
Na ne röhögtess.
Álljál neki szépen, 5 perces feladatok a legkezdőbbeknek is.
4.5. Bekéred az adatokat, majd kiszámítod a térfogatot, végül kiírod.
4.6 Tudod az átváltási arányokat. Bekéred a másodperceket. Veszed a 60-as maradékot, ez lesz a másodpercek. Kiszámítod a hányadost is, ez percekben van. A 60-as maradék a percek, a 60-as hányados az órákban mért idő. A következő egység a napok, átváltod, a maradék lesz az órák. Aztán a 365-ös maradék a napok, és a hányados az évek.
4.7 Ezt ciklussal kell. Elindul a for ciklus, kiírja a ciklusváltozó 7-szereseit. Ha 3-mal osztható, akkor egy csillagot is kiír utána.
4.8 hasonló, itt 13-mal kell szorozni. Egy kicsit hatékonyabb leszel, ha a ciklusváltozót vizsgálod 7-tel oszthatóság szempontjából, és ezekre végzed el a szorzást.
4.9 A gyk lenyeli a tabulálást. Ez is ciklus lesz, mindig a ciklusváltozónak megfelelő számú csillagot íratod ki.
1. Ez nem házi feladat, hanem otthon kezdtem el programozni. És igen, ilyen is van aki elkezd otthon programozni 13 évesen. Olvasok róla egy könyvet ami feladta ezt a feladatot. És igen, többször is elolvastam, de nem tudom. Lehet, hogy ez gáz, de 3 napja kezdtem el.
2. És igen gondolom, hogy valaki megcsinálja, mert egy profinak egy feladat fél perc.
Szóval összesítésként ige, gondolom hogy van ilyen ember.
Ha meg érdekel valakit a könyv: Gérard Swinnen: Tanuljunk meg programozni Python nyelven
és a 42. oldalon vannak a kérdések
És abban mi a tanulás, ha kirakod ide másnak?
A könyvben nyilván vannak példák, meg nyilván elmagyaráz minden eszközt előtte, ami ehhez kell.
Üljél le és próbálkozz vele.
Szia! Jómagam most kezdtem neki szintén ennek a könyvnek és most jutottam ehhez a feladathoz. Python 3-ban írtam meg, így volt némi képzavarom, hogy melyik osztás adja vissza csak az egész számot és melyik a maradékot, de végül így oldottam meg:
sec = int(input("Kérem adja meg az átváltásra szánt másodperceket: "))
print (sec//31104000,"év",sec%31104000//12,"hónap",sec%31104000//360,"nap",sec%31104000//8640,"óra",sec%31104000//518400,"perc",sec%31104000,"masodperc")
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!