Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Tudnatok segiteni?

Tudnatok segiteni?

Figyelt kérdés

Szeretnek 3d cinema programozast tanulni, de semmi fele fajta ismeretem nincs benne. Tudnatok segiteni hogyan kezdjem el?

Egyaltalan nem ertek hozza de szeretném elkezdeni. Tudnatok segiteni hogyan kezdjem el? H megertsem. Interneten ra kerestem es hogy is mondtam eleg kinai nekem . De tenyleg erdekel a dolog, csak nem tudom hogyan kezdjek neki. sosem tanultam vagy hallottam rola, a tegnapi napig. Rajzbol es matekbol sosem voltam jo, ez gond? Remelem nem vagyok remenytelen. Elore is koszonom a segitsegeket. Andrea

2014. dec. 3. 23:10
1 2 3
 21/25 tabaki ***** válasza:

[link]

A magyarításról:

http://www.gyakorikerdesek.hu/szamitastechnika__programok__5..

Sajnos, az aktuális 2.72b verzió nekem nem hozza be a magyart, talán hibás a nyelvi fájl. Mindenesetre próbáld ki, lehet, hogy Windowsban megy. Ha nem, innen letöltheted a régebbi verziókat is, egyelőre még biztosan nem tartasz ott, hogy ez bármiben korlátozzon:

[link] download/previous-versions/

A 2.6... sorozathoz innen is letölthetsz egy nyelvi fájlt (én nem próbáltam, de nyilván nem rosszindulatból ajánlgatják):

[link]

Ugyanitt találsz egy igen jó leírást, amely ugyan az animációval nem foglalkozik, de a modellezéssel elég komolyan:

[link]

[link]

Itt is vannak hasznos dolgok:

[link]

Mindenesetre az az igazság, hogy a magyarítás lehet, hogy kezdetben segítségedre lesz, de később már inkább hátráltat. Az oktatóanyagok, nyelvüktől függetlenül, szinte kizárólag az angol terminusokat használják. Valószínűleg te is jobban jársz, ha akár a kifejezések lefordítása nélkül, csak bemagolod a teendőket, a tanulás és használat közben úgy is kialakul valami képed a funkciókról, a magyarított felületet pedig csak néha kapcsolod be. Egyébként nyelvtudás nélkül is sokat segíthetnek az oktatóvideók, mert látod, illetve vissza is nézheted, hogy mit csinál az illető blenderológus. A YouTube-on tömegével találsz ilyesmit.

Ha a kezdeteknél valamiben elakadsz, szívesen segítek, bár az ismereteimnek megvannak a maguk szűkös korlátai. Viszont azt remélem, hogy a program logikájára rátalálva magadtól is tovább fogsz haladni. Sok sikert!

2014. dec. 10. 23:37
 22/25 A kérdező kommentje:
Nagyon szepen köszönöm. Igazan rendes vagy :)
2014. dec. 11. 11:20
 23/25 tabaki ***** válasza:
Kipróbáltam neked Windowson is a magyarra állítást, de ott is ugyanolyan működésképtelen. Jó hír viszont, hogy a magyarblender.hu oldalról letöltött fájl működik a 2.72b-ben is. Igaz, messze nem teljes ez a magyarítás sem, de az induláshoz szükséges dolgok érthetők lesznek.
2014. dec. 11. 17:12
 24/25 tabaki ***** válasza:
Közben egy kissé utánajártam a témának, a magyarblender.hu honlapon említett PoEdit programmal nagyon egyszerűen lehet saját magyarítást csinálni a mellékelt .po-fájl alapján, de az is kiderül, hogy az oldal áldozatos szervezőmunkája ellenére még több, mint tizenötezer (!!!) bejegyzés lefordítatlan a listában, ez talán megbocsáthatóvá teszi, hogy nem képesek utolérni a program fejlődését. Úgyhogy a tökéletesen magyar Blender még várat magára.
2014. dec. 11. 20:02
 25/25 A kérdező kommentje:
O nagyon szepen köszönöm ... ha sikerül telepitem végre egy sz.gepen akkor ertesitelek rola... de most tabon vagyok es hiaba toltom le nem engedi megnyitni. ... holnap probably ozol laptopra letöltni hathA sikerul m majd .... köszönöm addig is., jo ejt es holnap vagyok... :) ;)
2014. dec. 11. 22:32
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!