Tudnatok segiteni?
Szeretnek 3d cinema programozast tanulni, de semmi fele fajta ismeretem nincs benne. Tudnatok segiteni hogyan kezdjem el?
Egyaltalan nem ertek hozza de szeretném elkezdeni. Tudnatok segiteni hogyan kezdjem el? H megertsem. Interneten ra kerestem es hogy is mondtam eleg kinai nekem . De tenyleg erdekel a dolog, csak nem tudom hogyan kezdjek neki. sosem tanultam vagy hallottam rola, a tegnapi napig. Rajzbol es matekbol sosem voltam jo, ez gond? Remelem nem vagyok remenytelen. Elore is koszonom a segitsegeket. Andrea
Ha matekból és rajzból sose voltál jó, miért akarsz olyan dolgot tanulni, amihez pont kreativitás és logika szükséges?
Lehet kapni könyvesboltokban könyveket, meg neten is elég sok tutorial video van. Ha azok alapján nem megy, akkor kár erőltetni.
De mégis mit hallottál róla?
Egyébként nem kell matematikusnak lenni, és nem kell festőművésznek se lenni ilyesmihez, úgyhogy aki nagyon akarja, az meg is tudja tanulni.
Figyu, én nem hiszem el neked, hogy ennyit hallottál róla, hogy „3D cinema”, és beleszerettél. Mit találtál róla az interneten -- akkor is, ha „elég kínai neked”? Én speciel csak sztereófilm-technikákat, ehhez kapcsolódóan különféle márka- és mozineveket találtam, meg esetleg a közismert Cinema4D szoftvert. Egyikre sem jellemző, hogy programoznod kéne benne, bár az utolsónak legalább szegről-végről köze van a rajzhoz. Ettől függetlenül nyilván mindegyik mögött igen kemény programozói munka van, de nehéz elképzelnem, hogy egy olyasminek a kódolási háttere ragadott meg, amiről azt se tudod, mi fán terem.
De ettől még lehet, hogy van értelme a kérdésednek, és nagyon fogok pirulni a tájékozatlanságom miatt, amikor vagy te, vagy más megmagyarázza, de egyelőre nem értem. Legalább próbálj meg útbaigazítani, hogy mit tiszteljek benne, miféle programozást igényel, mihez kell a rajztudás, stb. A matek legalább valamivel tisztábbnak tűnik, nyilván a térgeometria koordinátáit akarod kiszámolni, de meg kell mondjam, elég rágós falatnak ígérkezik, minden apróságra több soros képletek vannak, amelyekből én laikusként egy kukkot sem értek, nemhogy még programot írjak belőle.
@02:58:
Elnézést a valóban félreérthetően pongyola fogalmazásért. A perspektívaszerkesztés geometriája csakugyan a legegyszerűbb része a dolognak, azok a bizonyos hosszú képletek inkább már a következményekről szólnak, mint a felület mintájának torzulása meg a tónusváltozásai a világítás iránya, színe, ereje, a felület minősége, tükrözése, átlátszósága meg még vagy harmincféle összetevő alapján, mindezt a tárgyak takarási sorrendjét figyelembe véve a virtuális kamera látóterére korlátozva, stb. Gyönyörű és izgalmas téma, de mivel az agyam nem ebbe a sajátos irányba billent el, az én rövid kis életem már kevés lenne rá. Az is igaz azonban, hogy az integrálszámításnál történetesen kimaradtam a suliból, és ezt azóta sem sikerült pótolnom, ezekben a számolásokban meg láthatólag illetlenség három integráljelnél kevesebbet használni...
Kérdező, akkor kérdezd meg a párodat mire gondolt, mert olyan, hogy "3D cinema" programozás, olyan nincs.
3D van, többnyire játékok és néhány üzleti szoftvernél is. Ezen belül vannak kevesen akik a szó szoros értelmében a 3D megjelenítő programrészt csinálják, a többség pedig az előbbiek munkáját használja fel már egy konkrét feladathoz. Plusz vannak a grafikusok. Informatikusokat tényleg jól fizetik, de azért ezen belül is meg kell különböztetni területeket. Olyan terület amihez sokan értenek és gyorsan meg lehet tanulni többé-kevésbé az csak átlagos fizetést jelent, egy-két nagyon tapasztalt embert kivéve. Ilyen a szokásos webalkalmazások készítése.
Ha az informatikán belül programozni akarsz megtanulni, akkor ahhoz nem szabad ennyire messzire előreszaladni. Vegyél egy abszolút kezdőknek szóló könyvet általánosságban a programozásról. Lehet, hogy vannak már videóleckék is, azt nem tudom, azok is jók lehetnek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!