Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » ELTE infó vagy BME infó?

Dfhdfhrdhrtjhtj kérdése:

ELTE infó vagy BME infó?

Figyelt kérdés
sziasztok, idén fogok érettségizni és még mindig nem vagy biztos benne, hogy hová szeretnék továbbtanulni. mindenképp infóval szeretnék továbbtanulni, mert látok benne jövőt, de nem tudom melyik egyetemre menjek tovább. Matekos beállítottságú vagyok, jó a térlátásom, viszont fizikát leadtam, programozást meg csak idén kezdtem, szerintetek BME/ELTE? főként azoknak a válaszára vagyok kiváncsi, akinek van valami tapasztalata, de természetesen másét és örömmel olvasom =) köszi előre is

2014. nov. 14. 23:51
1 2
 11/19 Ashara válasza:
Még annyit hozzáteszek, hogy visszatérjek a témához, hogy bár nincs semmi tapasztalatom arról, mi megy a BME mérnök-infoján, de mivel "szakmai" középiskolába jártam, volt pár "mérnökösebb" tárgyam, értem ezalatt főleg a digitális technikát, ami tudtommal a mérnök infon az egyik főbb tárgy. Emellett volt még elektrotechnikám külön, meg mindenféle távközlési dolgok, azok a villamosmérnöki karon biztosan vannak, mérnök infon ismét csak nem tudom, mi a helyzet, de talán majd valamelyik utánam szóló kiegészít. Szóval én azért választottam a programtervezőit, mert számomra már a középiskola alatt eldőlt, hogy ezt a "mérnökösebb" részét bár érteni értem, de nem szeretem, nem vonz, nem akarom csinálni. A fizikát se szerettem soha. Úgyhogy ha nagyon nincs ötleted, szerintem nézz utána pár ilyen dolognak, olvasgass kicsit bele néhány könnyebb tananyagba, meg gondolkodj azon, hogy a hardveres része a dolognak mennyire érdekel, mert abból BME-n szerintem sokkal több van, mint az ELTE-n.
2014. nov. 15. 17:32
 12/19 Ashara válasza:
villamosmérnöki szakon* I mean
2014. nov. 15. 17:33
 13/19 A kérdező kommentje:

köszönöm a válaszokat!

Esetleg a kolikról/emberekről/bulikról is tudnátok pár szót szólni? :D

2014. nov. 15. 19:41
 14/19 A kérdező kommentje:
ja és még annyit, hogy ti középiskolában mennyit tanultatok matekra, hanyasok voltatok stb, meg az érettségitek hány % lett, és miből emelteztete?
2014. nov. 15. 19:51
 15/19 Ashara válasza:

Mindig van valami program, a kolikban is, meg az egyetemen is (most szintén az ELTE-ről tudok csak véleményt faragni, de szerintem BME-n is hasonló a szitu). Viszont nekem már most nincs időm szinte semmire, legfeljebb hetente 1x elnézek valami apróbb buliba, de másnap azt is bánom, amikor a legjobb gyakorlatokon elalszom 3 kávé és koffeintabletta mellett is. Napi 3-4 óra alvásnál nem nagyon jut több.

Szokták mondani, hogy van az egyetemista életében 3 fő dolog: tanulás, pihenés és szórakozás/szocializálódás, na abból válassz 2-t :)

A pontokról annyit, hogy az csak annyira jó, hogy bent legyél, de mivel nem kell egyik egyetemre sem olyan húdemagas pontszám, nem hiszem, hogy annyira nehéz lenne összehoznod, ha tényleg fogékony vagy a témára. Eddigi meglátásom annyi, hogy matematikából sokkal jobban elvárják az erősebb alapokat, mintsem informatikából. Legalábbis nálunk infoból minimális office-tudás az elvárt, minden mást a 0-ról megtanítanak, és míg matekból szintén van valamennyi alapozás, ott sokkal inkább megkövetelik, hogy erősen megragadjon benned a középiskolai anyag.

2014. nov. 15. 20:44
 16/19 A kérdező kommentje:
tudom hogy a pontszám nem sokat számít, de viszonyítási alapként nem rossz :P
2014. nov. 15. 21:20
 17/19 Mosi Pajtás válasza:
Az ELTE IK-n folyamatosan rendelkezésre állnak ingyenes felzárkóztatók, a matekos alaptárgyakból lényegében egész nap, online is van erre felület, ez nagy előny a többi iskolához képest. A bulikról annyit azt hiszem írhatok hogy nálunk minden kedd közösségi nap, a többit nem bírná el a moderáció :)
2014. nov. 15. 22:01
 18/19 Mosi Pajtás válasza:
Amúgy akinek nem lennének elegek az itteni válaszok, ELTE IK oldalról szívesen látjuk valamelyik tanítási napon személyesen is, persze egyeztetett időpontban. Megmutatjuk az épületeket, megismerkedhetsz hús-vér diákokkal, láthatod a tananyagokat, ZH-kat élőben is, minden kérdésedre válaszolunk. Természetesen érdemes mindezt keddre időzíteni :)
2014. nov. 15. 22:15
 19/19 A kérdező kommentje:
megyek nyíltnapra csütörtökön, azt nem tudjátok, hogy koliban 1 napot lehet aludni? és ha igen akkor mennyiért?
2014. nov. 16. 21:39
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!