Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » ELTE infó vagy BME infó?

Dfhdfhrdhrtjhtj kérdése:

ELTE infó vagy BME infó?

Figyelt kérdés
sziasztok, idén fogok érettségizni és még mindig nem vagy biztos benne, hogy hová szeretnék továbbtanulni. mindenképp infóval szeretnék továbbtanulni, mert látok benne jövőt, de nem tudom melyik egyetemre menjek tovább. Matekos beállítottságú vagyok, jó a térlátásom, viszont fizikát leadtam, programozást meg csak idén kezdtem, szerintetek BME/ELTE? főként azoknak a válaszára vagyok kiváncsi, akinek van valami tapasztalata, de természetesen másét és örömmel olvasom =) köszi előre is

2014. nov. 14. 23:51
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
Eddigi tanulmányaid alapján inkább ELTE (ott erősebb a matek, és nincs fizika), de a fő kérdés talán inkább az, hogy pontosan mivel akarsz foglalkozni, mi érdekel?
2014. nov. 14. 23:54
 2/19 anonim ***** válasza:
Láttam már pár olyan álláshirdetést, amiben direkt kikötötték, hogy ELTE-n végzett proginfós kell nekik. Amúgy szerintem mérnökinfó-proginfó szinten mindegy hol végzel, úgyis lesz munkád.
2014. nov. 15. 00:17
 3/19 anonim ***** válasza:

Nekem van mérnök informatikus ismerősöm ha van hozzá tehetséged csináld.

Hülyére fogod keresni magad rajta.

Neki 250-es kezdő fizuja volt most 300 felett keres.

Ha meg kimész akkor lehet a milliót is megkeresheted.

De mondjuk álltai nehéz is és sokat is követelnek.

Az ember míg egyetemet végzett (ELTE) tanult mint a gép semmi szabadideje nem volt. Szóval ezzel számolj.

2014. nov. 15. 00:30
 4/19 anonim ***** válasza:
14%

Én most vagyok gólya eltén.

Eddig úgy néz ki, hogy a felét se tanultuk programozásból mint középiskolában 3-4 hét alatt.

Ami viszont van helyette: Matek, meg még egy kevés matek, + matek a matekon, meg még több matek, kezdek begolyózni a sok matektól.

Ha eltudsz viselni 6 félévet aminek alig van köze a programozáshoz, hogy utána halálra keresd magad, akkor ajánlom az eltét, jah és ha nem vagy matekzseni és/vagy nem tudsz rendszeresen tanulni, akkor kár akár belekezdeni.(A lelke mélyén ez a szak még mindig programtervező matematikus)

Tudtommal a mérnökinfós szakok gyakorlatiasabbak (legalábbis az óbudai egyetemen biztosan).

2014. nov. 15. 01:09
 5/19 anonim ***** válasza:
17%

"Hülyére fogod keresni magad rajta.

Neki 250-es kezdő fizuja volt most 300 felett keres. "

Hehe, ez szerintem nem hulyere kereses. En egyetem nelkul kb 2 ev tapasztalattal 400k nettot kerestem fejlesztokent a legutobbi munkahelyemen. Ugyanakkor hallottam sok ELTE/BME vegzettrol akik csunyan elbuktak interjun.

2014. nov. 15. 10:02
 6/19 anonim ***** válasza:

Az egyetem önmagában kevés, de jó kiindulási alap.

Kérdező, ha matekosabb vagy, akkor az ELTE talán inkább.

A két képzés alapvetően kicsit különbözik, a BME inkább kicsit "alulról" közelíti meg a dolgokat, alacsonyabb szinten, ezért is kell a fizika.

Az ELTE inkább felülről fog hozzá, matematikai modelleken keresztül.

Amúgy ezt mindenkinek mondom, a korábbi gólyának is:

Igen, sok a matek, de nem lehetetlen az átvészelése, akár 2-esnél jobb jeggyel.

Venni kell a fáradtságot és le kell ülni gyakorolni néha. Sosem szerettem a matekot és lusta voltam tanulni rá én is, de mégis el tudtam végezni 5 éve alatt az ELTE BSc + MSc kombót.

Egyáltalán nem lehetetlen, csak fel kell venni a ritmust.

2014. nov. 15. 10:09
 7/19 Sidel ***** válasza:

A BME-s mérnökinfós képzés átalakításokon ment keresztül. A mostani évtől már máshogy néz ki a mintatanterv. Két félév fizika van, ami véleményem szerint alig lépi át a középiskolás fizika határait. A matek nem vészes. Deriválás, integrálás, gráfok, valószínűségszámítás van leginkább, jah, meg mátrixok, vektorok. A szak eddig gyakorlatiasabb volt, mostanra sok labor-t szüntettek meg, tárgyakat vontak össze. Összességében szerintem barátibb lett a képzés. Az előtanulmányi rendet itt találod (ez a szakmai tárgyak egymásra épülését mutatja): [link]

Ha van kérdésed még a szakkal kapcsolatban, akkor írj privátban.

2014. nov. 15. 10:44
 8/19 Mosi Pajtás válasza:
Küldtem neked 1 csoport linket, ahol bármilyen ELTE oktatással kapcsolatos kérdéseidet közvetlenül, a hallgatóknak illetve HÖK-nek címezve is felteheted. Mi nyitottak vagyunk :)
2014. nov. 15. 14:20
 9/19 anonim ***** válasza:

Jártam mindkét szakra.

Az ELTE matekosabb, de könnyebb, középiskolai hangulatú.

A BME gyakorlatiasabb, de jóval szivatósabb, egyetemibb a hangulata.

Mindkettővel kb. ugyanannyit fogsz keresni sima programozóként. Ha specializálódsz vmi irányba, akkor kereseted a specializációdtól fog függni.

2014. nov. 15. 15:44
 10/19 Ashara válasza:

Az ELTE IK-s gólyának üzenem, aki sír a matek miatt:

Én is ELTE IK-s gólya vagyok, és én is sokkal több C++-t tanultam középiskolában, mint ami itt az első féléves progalap anyag, mégis beletörik a fogam. Pl. a mostani beadandó nagyon könnyű feladatokból áll, viszont a követelmény szerint annyira hülyebiztosra kell írni, hogy az ellenőrzések legalább a 10x-esét teszik ki a lényeges programkódnak, amikkel számolsz. Meg aztán nem hiszem, hogy a specifikációkat is csak úgy kiszopogatnád az ujjadból. Stukikat tanultam én is középsuliban, de specifikációk nem voltak, és sok időbe telt, mire ráállt erre az agyam. Az első félévben szerintem az alapok és algoritmizálás elsajátítása a lényeg, nem az, hogy hű de király programozó legyél. A matek miatt meg eleinte én is háborogtam, de keress csak rá, mi kell ahhoz, hogy a Google-nél dolgozhass. Ha nem kened-vágod a diszkrét matekot és lineáris algebrát, szóba sem állnak veled. :)

2014. nov. 15. 17:28
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!