Javax. Usb, Miért állhat meg a program az UsbHostManager. GetUsbServices () metódus meghívása közben?
A kódom:
import javax.usb.*;
public class Hotplugger {
-public static void main(String[] args) throws UsbException, InterruptedException {
--UsbServices services;
--services = UsbHostManager.getUsbServices( );
-}
}
(Ez az eredeti: [link]
Ezt az üzenetet kapom:
Exception in thread "main" java.lang.NullPointerException
-at javax.usb.UsbHostManager.getServicesName(UsbHostManager.java:96)
-at javax.usb.UsbHostManager.initialize(UsbHostManager.java:32)-
-at javax.usb.UsbHostManager.getUsbServices(UsbHostManager.java:24)
-at hotplugger.Hotplugger.main(Hotplugger.java:10)
Netbeans dubuggolás közben a Thread.java dispatchUncaughtException(Throwable e){ getUncaughtExceptionHandler().uncaughtException(this, e); } metódusában áll meg.
Hogyha a -at hotplugger.Hotplugger.main(Hotplugger.java:10) sorra gondolsz az üzenetben, akkor az a sor amire rákérdeztem (services = UsbHostManager.getUsbServices( ); )
Mért akad itt meg?
Ja tudom mire gondolsz, de az sem lesz jó.
Már próbáltam try / catch blokkokkal hasonló megvalósítást, ahol a catch-ben voltak a UsbException, InterruptedException kivételek, de egyikbe sem ugrott bele, simán leállt a try blokkon belüli services = UsbHostManager.getUsbServices( ); sornál.
Ez most azt jelenti hogy nem létezik a függvény?
Próbáltam if (UsbHostManager.getUsbServices() == null){..}-al tesztelni, de nem lép be.
Végeredményként itt akad el a dolog a UsbHostManager.java fájl 96-os sorában:
servicesName = properties.getProperty("javax.usb.services");
Kérdés: a fenti sor feltételezi, hogy létezni kell egy "service.class" fájlnak a javax.usb elérési út végén?
Megvan hol kaphat null értéket a properties:
if (stream == null) {
return null;
}
a 64-es sorban és ezt a null értéket küldi tovább a 32-es sorban meghívott getServicesName(properties) metódusnak. Így a 96-os sorban lévő servicesName = properties.getProperty("javax.usb.services"); properties-e változója null érték.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!