Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Hogyan csináljam meg c++-ban?

Hogyan csináljam meg c++-ban?

Figyelt kérdés

A main függvénybe kilehet választani, hogy az adatokat gépelve vagy fájlból olvassuk be. Miután kiválasztjuk, hogy melyik módon olvassuk be, meghívja a hozzátartozó függvényt, a függvény beolvassa az adatokat lokális változókba(, mert csak így tudtam megoldani). Beolvasás után szeretnék meghívni egy másik függvényt ami a beolvasott adatokkal dolgozik. Hogyan tudnám átadni valahogy a másik függvény váltózóit, hogy számolni tudjak velük?

Iskolában, elég lassan haladunk, ezért előrepróbálok haladni lehet, hogy ezt a feladatot, nem is így célszerű megoldani, de a kíváncsiság attól még furdal, remélem érthetően fogalmaztam.

2014. okt. 29. 23:57
 1/6 anonim ***** válasza:

A program bemenete alapból átirányítható, szóval felesleges ezzel szórakozni mehet fájlból, ha a standard inputról olvasol.

Másik problémádra: kivezeted a függvény változóit, paraméterként vagy visszatérési értékként kiviszed. Vagy statikus/globális változót csinálsz a belső változókból, attól függ osztályban van vagy azon kívül.

2014. okt. 30. 00:26
 2/6 anonim ***** válasza:

> Hogyan tudnám átadni valahogy a másik függvény váltózóit, hogy számolni tudjak velük?

Átadod a változókat paraméterként, valahogy így:

int main()

{

int i = 3;

foo(i);

return 0;

}

void foo(int i)

{

bar(i + 3);

}

void baz(int j)

{

if (j == 6) std::cout << "Eddig stimmel..." << std::endl

}

Felmerülhet a kérdés, hogy ha az egyik függvény a másikra épít, és egy kölcsönös állapotot feltételeznek, akkor nem lenne-e jobb ha valahogy összetartoznának és az átadni kívánt változók közös adattagok lennének. Igen, itt kezdődik az OOP.

2014. okt. 30. 10:20
 3/6 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat, további kérdéseim:

Tömböt, rekordot visszatudok adni paraméterként?

Belső változókat, hogyan kell statikus/globális változókká alakítani?(link is megteszi)

"átadni kívánt változók közös adattagok lennének"

ilyesmit én is gondolkodtam, de a megvalósításáról, nem találtam semmit a neten(, mert nem tudom, hogyan kéne rákeresni)

2014. okt. 30. 17:32
 4/6 anonim ***** válasza:

Legegyszerűbben a függvényeken kívül definiálhatsz változókat. És azokat használod. Ez a legrondább kezdő megoldás.

Vagy egy osztályban felveszel adattagokat és annak a függvényei egy példányon dolgoznak, vagy statikus adattagok szintjén oldod meg.

2014. okt. 31. 11:26
 5/6 anonim ***** válasza:

> Tömböt, rekordot visszatudok adni paraméterként?

Legegyszerűbben mutatóként.

Legrondábban globális változóként.

2014. okt. 31. 13:40
 6/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat, sokmident tanultam, a megoldast megtalaltam ebben a mutatós dologban :) ment a zold kez mindenkinek.
2014. okt. 31. 14:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!