Pascal színmegváltoztatása futtatás közben, hogy
csináljam?
Figyelt kérdés
Akasztófát kell készítenem leadandó programként és, az is a feladatok közé tartozik, hogy egy beállítás menüpontban futtatás közben háttérszínt lehessen változtatni.
Úgy emlékszem, ahhoz hogy a teljes képernyőt átszínezze, a háttérszín átállítása után hívni kell egy képernyőtörlést is.
2014. máj. 26. 21:45
3/15 SimkoL válasza:
Jól emlékszel: TextBackGround(Red); ClrScr; => piros képernyő
2014. máj. 26. 22:20
4/15 tabaki válasza:
Gondolom, a görcs a "futtatás közben" miatt van... De ugyebár, nemcsak a képernyőn kell őrizgetni a rajzot, valahol tárolod, hogy mi van ott, és törlés után azonnal újra fölrajzolod.
2014. máj. 26. 22:26
5/15 SimkoL válasza:
Grafikus vagy karakteres lesz ?
2014. máj. 26. 22:32
6/15 A kérdező kommentje:
NA! A google-ig eljutottam, azt is tudom hogyan kell egy alapháttérszínt be állítani. De a feladat az, hogy maga a játékosnak magának kell be állítani a háttérszínt amint futtatja a programot. Pl. A menüben kiválasztja a beállítás menüpontot, ott meg beírja, hogy milyen színre akarja a háttért, és akkor automatikusan át változtatja a háttérszínt a programnak. Csak a kivitelezéssel van problem.
2014. máj. 27. 22:39
7/15 SimkoL válasza:
Nem válaszoltál, grafikus vagy karakteres lesz ?
2014. máj. 27. 22:42
8/15 A kérdező kommentje:
Lényegében nem ábrázolom az akasztófát, csak háttérszínt kell változtatnom. De amúgy karakteres lenne(azt hiszem :D)
2014. máj. 27. 23:09
9/15 tabaki válasza:
Hmmm, rafinált művészi elgondolás. Csak érzékelteted a nyomasztó drámai szituációt... Na, erre kíváncsi vagyok. Ahogy így elmesélted, sokkal egyszerűbb a helyzet, mint ahogyan feltételeztem.
Nehogy azt hidd, hogy hidegen hagy a problémád, igenis foglalkozom vele, de bemutathatnád, hogyan próbálod megoldani a menüt.
2014. máj. 28. 00:43
10/15 tabaki válasza:
Á, szorít az idő, nehogy SimkoL megint megelőzzön... Itt a bonyodalmasabb bemutató, hogy futás közben is lehet változtatni:
A kód kissé fésületlen, optimalizálásnak hírét se hallotta, de fut -- legalábbis Windows-konzolban (XP). Teljes képernyőn rusnya. A szöveget megpróbáltam a Windows igényei szerint ékezetesíteni, bocs, ha nem sikerült.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!