Hogyan tudok külső kép átméretező programot futtatni PHP val?
Sziasztok!
Egy képgalériát írok és abban kérnék segítséget, hogy hogyan tudok olyan programot futtatni ami átméretezi a képeimet és paraméterezhető legyen.
Hogy miért?
Mert nem akarom terhelni a PHP -t a beépített kép méretező létrehozó függvényekkel. Pl egy 300 képből álló fotóalbum átméretezésével is elvan. Főleg, hogy a futtatási időlimit lejár idő közben. Ezt meg nem akarom folyamatosan növel a php.ini ben.
Ehhez keresek megoldásokat.
Köszönöm előre is!
Külső program futtatása PHP-ből:
Viszont itt a PHP meg fogja várni a futás végét, tehát a futásidőlimit gondod nincs megoldva.
De háttérben futó programot is indíthatsz vele, ha a parancs végére odaírsz egy "&" jelet (ez jelzi a rendszernek, hogy háttérben fusson a parancs, legalábbis Linuxon).
Itt van példákkal:
Köszönöm a gyors választ!
Átnézem a leírást.
További kérdésem lenne, hogy erre alkalmas shell programot hol találok?
Köszönöm!
#1 és #3 vagyok:
De hogy pontosan válaszoljak a "hol találok?" kérdésre: Google. :) Én is úgy találtam a fenti ImageMagick-et. Ha ez nem lenne szimpi, keress "image resize command line" kulcsszavakra. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!