Hogyan csináljam meg, hogy több mp3-at játsszon le az <audio> tag javascriptben?
Előre leszögezném, hogy vagyok túl jó HTML5+Javascriptben (sem :D), ezért lehet, hogy van szebb megoldás is.
Szerintem annak működnie kellene, hogy készítesz az audio tag mellé valamiféle nyomógombot, és onclick eseményre lecseréled a src-t a következő számra. Esetleg megcsinálod ugyanezt egy vissza gombbal is.
Alapvetően az a hibád, hogy egy tagnak nem lehet két egyforma nevű tulajdonsága (jelen esetben src). Tehát a böngésző a másodikat figyelmen kívül hagyja.
Ha nem szeretnél te válogatni közöttük, csak egy végtelenített egymás utáni lejátszást szeretnél, ez a kód (elvileg) fog működni. Igyekeztem érhetően kommentelni, ha valami nem világos a működésével kapcsolatban, írj nyugodtan.
<audio id="lejatszo" controls autoplay>
<source src="zene1.mp3" type="audio/mpeg">
Ezt akkor írja ki, ha nincs támogatva a lejátszó.
</audio>
<script type="text/javascript">
var lejatszo = document.getElementById("lejatszo"); //elkeri a lejatszot
var lista = ["zene2.mp3","zene3.mp3","zene4.mp3","zene1.mp3"]; //zenek listaja (bovitheto)
var sorszam=0; //lejatszott zene sorszama
var meret=lista.length; //zenek szama
lejatszo.addEventListener('ended',function(){ //zene veget lejatszo esemenyfigyelo
lejatszo.src = lista[sorszam]; //megadja a kovetkezo zene cimet src-kent
lejatszo.pause(); //leallitja a jelenlegit
lejatszo.load(); //betolti a kovetkezot
lejatszo.play(); //lejatssza
sorszam++; //noveljuk a lejatszas utan kovetkezot
sorszam=sorszam%meret; //vegtelenitett:
});
</script>
#1: Kösz a választ, csak sajna w3schoolsról tanulok, és kezdő vagyok, remélem megérted, annak ellenére, hogy hány százezer forintért jártál programozni iskolába/ nem tanultál soha életedben.
#2: ződ pacsi!
#3: hálás köszönöt, mert úgy tűnik, eddig működik, az elsőt már biztosan lejátssza, ződ pacsi ! ;D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!