Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Milyen nyelvre érné meg...

Milyen nyelvre érné meg szakosoni?

Figyelt kérdés

2 éve kezdtem C#-al, most lesz télen 1 éve, hogy elkezdtem weblapot szerkeszteni.

Komplett weblapot már összetudok dobni, van érzékem a design-hoz, viszont színtévesztő vagyok, és ez szerintem hátrány. PHP-ból még nem volt időm magamnak bizonyítani, viszont írtam már egy login rendszert, ami majdnem biztonságos.. nagyobb réseket nem tartalmaz.

Merre menjek tovább, mire érné meg specializálódni?

Érdekel a java is, illetve bármiféle ismertebb programozási nyelv, aminek tudása hasznommá válhat. :)

2014. okt. 25. 00:14
 1/9 A kérdező kommentje:

16 éves vagyok most, 10. osztályos..

C# nyelvet tanulunk, most, a második évben tartunk ott az osztállyal, hogy ki tudnak írni konzolos alkalmazásban egy stringet, de 9. osztályban még formokra huzigáltunk fel vezérlőket, amelyeknek az értékeit változgatgattuk, illetve az alap ciklusokat megtanultuk

2014. okt. 25. 00:24
 2/9 anonim ***** válasza:
100%

C# vagy Java

Ezekre a legnagyobb a kereslet jelenleg. A Java front valamivel erősebb, de nem leszel hátrányban igazából a C#-pal sem.

Ha a C# már ismeretes számodra, akkor Java-t tanulni nem lesz olyan nagy falat.

2014. okt. 25. 01:23
 3/9 anonim ***** válasza:
Nálam sokkal okosabb emberek azt mondják, hogy egy jó programozó legalább 3 programozási, és két scriptnyelvet jól(!) ismer. C, c++, c#, java, python, ruby, etc.. Attól függ, hogy milyen területen akarsz elhelyezkedni.
2014. okt. 25. 03:48
 4/9 Birtalan Balázs válasza:

C# okés, bár költséges tud lenni. Alkalmazásokra okés. A Java nagyon jó, csak Overhead, meg tele van Vulnerabilities-ke, de amugy ha megtanulsz Javaban (C# -ról könnyebb átálni) könnyen találsz munkát..

PHP az script nyelv, sokkal jobb weboldalra használva véleményem szerint. Gyorsabb hatékonnyabb... A php-t is tudod használni OOP-ként, meghát már önmagában is képes server lenni végre, apache nélkül...

2014. okt. 25. 08:59
 5/9 A kérdező kommentje:
A PHP-ban is fejlődök még, viszont egyre biztonságosabb rendszereket tudok írni... tehát ami számomra az, mert persze mindig jön valami jártasabb a témában aki tájékoztat arról hogy még sehol sem vagyok, aztán kedvem sincs hozzá.
2014. okt. 25. 12:51
 6/9 anonim ***** válasza:
100%
Attól ne menjen el a kedved, mert ha háromszor ennyit fogsz tudni, akkor is 0 lesz..
2014. okt. 25. 14:44
 7/9 anonim ***** válasza:
Jó pap... vagy mi... fejlesztő holtig tanul. Ez egy ilyen szakma. Szokj hozzá, hogy mindig lesz, amit még nem tudsz. Én sem ismerem az össze frameworköt, libet, akármit.
2014. okt. 26. 21:12
 8/9 Birtalan Balázs válasza:
50%

megtanulod az alapot 5 darab A4-es lap, a többi libet amire megtanulnád (ha tudnád) az egészet addigra már kap egy deprecated-t egy része. Biztonság ja az mindig kell, csak hát ha a programnyelvben van a vuln akkor cseszhetted a biztonságot (jdk-ban most az elmult évben volt egy pár), vagy akár az operációs rendszerben, és nem is a programodban.. ha .net ben van ugye zártkód várhatsz amíg kijön rá a támogatás, a nyíltforráskód ezért is jó, hogy nem kell várnod a támogatást, egyből eltudod áhitanni a behatolást, bár az már mindig késő....

szómiszó tanulni lehet...

2014. okt. 26. 21:19
 9/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! :)
2014. okt. 27. 09:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!