Milyen nyelvre érné meg szakosoni?
2 éve kezdtem C#-al, most lesz télen 1 éve, hogy elkezdtem weblapot szerkeszteni.
Komplett weblapot már összetudok dobni, van érzékem a design-hoz, viszont színtévesztő vagyok, és ez szerintem hátrány. PHP-ból még nem volt időm magamnak bizonyítani, viszont írtam már egy login rendszert, ami majdnem biztonságos.. nagyobb réseket nem tartalmaz.
Merre menjek tovább, mire érné meg specializálódni?
Érdekel a java is, illetve bármiféle ismertebb programozási nyelv, aminek tudása hasznommá válhat. :)
16 éves vagyok most, 10. osztályos..
C# nyelvet tanulunk, most, a második évben tartunk ott az osztállyal, hogy ki tudnak írni konzolos alkalmazásban egy stringet, de 9. osztályban még formokra huzigáltunk fel vezérlőket, amelyeknek az értékeit változgatgattuk, illetve az alap ciklusokat megtanultuk
C# vagy Java
Ezekre a legnagyobb a kereslet jelenleg. A Java front valamivel erősebb, de nem leszel hátrányban igazából a C#-pal sem.
Ha a C# már ismeretes számodra, akkor Java-t tanulni nem lesz olyan nagy falat.
C# okés, bár költséges tud lenni. Alkalmazásokra okés. A Java nagyon jó, csak Overhead, meg tele van Vulnerabilities-ke, de amugy ha megtanulsz Javaban (C# -ról könnyebb átálni) könnyen találsz munkát..
PHP az script nyelv, sokkal jobb weboldalra használva véleményem szerint. Gyorsabb hatékonnyabb... A php-t is tudod használni OOP-ként, meghát már önmagában is képes server lenni végre, apache nélkül...
megtanulod az alapot 5 darab A4-es lap, a többi libet amire megtanulnád (ha tudnád) az egészet addigra már kap egy deprecated-t egy része. Biztonság ja az mindig kell, csak hát ha a programnyelvben van a vuln akkor cseszhetted a biztonságot (jdk-ban most az elmult évben volt egy pár), vagy akár az operációs rendszerben, és nem is a programodban.. ha .net ben van ugye zártkód várhatsz amíg kijön rá a támogatás, a nyíltforráskód ezért is jó, hogy nem kell várnod a támogatást, egyből eltudod áhitanni a behatolást, bár az már mindig késő....
szómiszó tanulni lehet...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!