C#-ban 2 dimenziós tömb esetében hogyan tudom összeadni a sorokban/oszlopokban található értékeket?
Mondjuk van egy ilyen mátrix tömböm:
1 1 1
2 2 2
3 3 3
Itt hogyan tudnám megcsinálni, hogy mondjuk az egyik 1-2-3 számsor alá be tudjam írni az oszlop összegét(6)? Vagy pl. az 1-1-1 sorét?
Ugyanúgy, mint egy dimenziós tömbnél, csak itt 2 index van.
egydim_tomb[i]
ketdim_tomb[i][j]
Innentől kezdve pedig csak a ciklust kell ismerni. :) Egy külső ciklussal végiggyalogolsz az oszlopokon, egy belső ciklussal pedig a sorokon, és abban adsz össze.
Igazából nekem éppen ez a "végiggyaloglós" ciklus kell. Eddig ennyire van kész a program:
int[,] Tömb = new int[10, 10];
Random r = new Random();
for (int Sorok = 0; Sorok < Tömb.GetLength(0); Sorok++)
{
for (int Oszlopok = 0; Oszlopok < Tömb.GetLength(1); Oszlopok++)
{
Tömb[Sorok, Oszlopok] = r.Next(1, 100);
Console.Write("{0,-2} ", Tömb[Sorok, Oszlopok]);
}
Console.WriteLine();
Console.WriteLine();
}
Az én programozói tudásom kb. itt ki is merült, próbáltam használni a Google-t, de számomra hasznos találatot nem kaptam. Ha esetleg tudnátok segíteni megírni a ciklust ami végigmegy az oszlopokon/sorokon, annak nagyon örülnék, de egy jó link is jó, ahol érthetően le van írva.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!