Hogyan lehetne c++ban egy tömb elemeit összeadni és kiszámítani az átlagát?
Figyelt kérdés
Az lenne a lényeg hogy be kérek mondjuk 3 adatot pl int magasság [3] és miután meg adtam össze kéne adni hogy átlag = ...2014. okt. 1. 19:03
1/3 anonim válasza:
Ciklussal végigmész rajta, közben összegzel egy változóba, ami kezdetben 0 értéket kap, a végén pedig elosztod a tömbben levő elemek számával -> átlag.
2/3 anonim válasza:
Általában nem szoktam rá hivatkozni, mert szerintem ezt a legtöbben képesek "kilogikázni", de akkor most mondom:
van rá programozási tétel, ha magadtól ezt nem tudod kitalálni, akkor tanuld meg azt
3/3 anonim válasza:
double atlag = std::accumulate(m.begin(), m.end(), 0.0) / (double) m.size();
Ahol m a magasságokat tároló std::vector. Mert ugye ha már C++, nyilván használod az STD függvénykönyvtárat. Persze ha a boost-ot szereted, akkor élnézésedet kérem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!