Kiberbűnözők hackerek menyire könyen férnek hozzá a világhálón keresztül egy hétköznapi személy számítógépéhez?
Simán, egy teljesen hétköznapi személy gépéhez a hálón van én is hozzáférek, ha akarok, nagyon egyszerű.
Ha a hétköznapi ember kisit gyanakvó, akkor tesz lépéseket, úgy már nehezebb( nem lehetetlen) egy androidos telefont feltörni egy hetköznapi ember számára is egyszerű, ha utánanéz, minden fenn van sajnos a neten, sak tudni kell keresni.
DE
egy hétköznap ember gépe kit erdekel????
Tisztelt Kérdező!
Jómagam egy hivatásos kiberbűnöző vagyok, hozzáfértem a számítógépedhez. Lehet nem kellett volna felhívnia magára a figyelmemet.
Ui: Nagyon jól sikerültek az esküvői képek, megnéztem őket a C: meghajtón.
Hulyeseg, hoyg senki nem akar bemenni a gepedre. Rakj fel egy posrtscanner figyelo proggit es rajossz, masodpercenkent hanyan probalkoznak.
Egyebkent:
- biztonsagi frissitesek mindig
- virusvedelem
az ugy alap (de csak egy virusvedelem egyszerre :)
Az meg, hoyg kit erdekel a geped? Senkit. Viszont nagyon jol lehet pl. egy zombihalozat tagjava tenni. Es ugye 10000 geprol 100 levelet elkuldeni sokkal egyszerubb (plusz a tamado rejtetteb), mintha egy geprol kuldene 10000*100 levelet...Vagy a brute-force tamadasok: nagyon sok titkositasnak nincs torese, csak a brute-force: vagyis minden lehetseges kulcsot vegigprobalni. Ez megintcsak egyszerubb pl. 10000 osszekapcsolt gep szamitasi kapacitasaval, mint a legerosebb szuperszamitogeppel. Aztan ha pont a Te gepedrol erkezik egy sikeres tamadas xy bank ellen, akkor asszem elgondolkodsz, mi is lehet olyan fontos a gepeden, hoyg erdemes volt feltorni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!