Kiberbűnözők hackerek menyire könyen férnek hozzá a világhálón keresztül egy hétköznapi személy számítógépéhez?
Az ilyen célzott támadások elég nehezek, főleg, hogy valszeg nem futtatsz semmilyen kiszolgálót a gépen stb..
Plusz #1..
Ez olyan kérdés, mint ha azt kérdeznéd, hogy milyen könnyű bemenni egy hétköznapi ember lakásába.
Könnyű, az ajtókat be lehet rúgni, kulcsot hagynak a lábtörlő alatt, a postaládában, akárhol, és a használt zárak inkább csak díszek. Ennek ellenére nem jellemző, hogy tömegesen törnék fel a lakásokat, mert nem éri meg.
Írj egy emailt az itt látható emailre: [link]
Ez egy Etikus Hackker cég, őt válaszolnak.
Manapság mindenre van már program... ...azaz még egy hülye is képes behatolni valahová... :-)
A legtöbb ilyen "behatolós-program" 2 részből áll:
1.: egy kiszolgálóból (server), amit telepíteni kell valamilyen csellel a célgépre... ...ez a csel lehet egy hitelesnek tűnő fiktív e-mail mondjuk valamelyik jól ismert cég nevében... :-) ...ami arra kér, hogy nézd meg a mellékelt dokumentumot, de azt csak úgy tudod, ha telepíted az XY programot, stb... :-)
2.: egy kliensből (client), amivel igénybe lehet venni a kiszolgáló lehetőségeit... :-)
...én egy Teleházban használtam egy ilyen elven működő saját készítésű programomat... :-) ...azok ellen használtam, akik többszöri figyelmeztetés után sem voltak hajlandók azt tenni, amit mondtam... :-) ...pl. véletlenül elindítottam egy programot, vagy újraindítottam a gépet, vagy csak üzenetet küldtem... :-)
...és úgy tudsz ezek ellen védekezni, hogy:
1.: eladod a számítógéped... :-)
2.: kihúzod az UTP kábelt a gépből... :-)
3.: vagy nem telepítesz bizonytalan forrásból származó programokat!
És mit találnánk ? nyanvatt 100 000 ft os adósságot a bankodnál ??
meg hogy késik a fizetésed ?
meg este mire rejszolsz
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!