Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Igaz hogy egyesek ezen az...

Igaz hogy egyesek ezen az oldalon megtudják mondani egy válaszolónak az IP címét?

Figyelt kérdés
ezt mégis hogy? ehhez nemkéne hozzáférés a GYK adatbázisához?
2014. okt. 7. 19:46
 1/7 anonim ***** válasza:
Ki mondta ezt az egetverö pontpo ságot
2014. okt. 7. 19:51
 2/7 anonim ***** válasza:
Ez az állítás természetesen igaz. Egyesek hozzáférhetnek az adatbázishoz.
2014. okt. 7. 19:57
 3/7 A kérdező kommentje:
de csak a modik nem?
2014. okt. 7. 19:58
 4/7 tabaki ***** válasza:
Tévedés, én sem.
2014. okt. 7. 20:04
 5/7 anonim ***** válasza:

Ne állítsunk semmit elhamarkodottan. A moderátorok nem biztos, hogy hozzáférnek az IP címekhez, de valószínű. Még valószínűbb, hogy az adminisztrátorok hozzáférnek az IP címekhez. Emellett természetesen az sem zárható ki, hogy az oldal valamilyen hibáján keresztül bizony ki lehet nyerni valakinek az IP címét.

Persze, ha valami kiddo megfenyegetett, hogy tyűdelenyomoz, az 99,99% eséllyel szájkarate.

2014. okt. 7. 20:04
 6/7 anonim ***** válasza:

Én azon logikázom, hogy ha valaki hozzáférne az adatbázishoz az feltételezhetően az oldal szerkesztői közé tartozik, hisz erre más (legális) mód nem létezik.

Ha feltételezzük, hogy a fenti állítás igaz, akkor az illetőnek érdeke fűződik ahoz, hogy az oldal mint olyan jól működjök, látodatott legyen és megúrizze a jóhírét. Namost ebben az esetben semmi logikus magyarázatot nem látok arra, hogy azzal kérkedjen, hogy a(z anonim) felhasználók azonosítására alkalmas adatokhoz fér hozzá. Hisz ezen az oldalon sokan számukra kényes kérdéseket teszenek fel. Nyilván azért itt kérdeznek, mert névvel, arccal ezt nem akarják vállalni. Így még a feltételezés is, hogy valami módon kiderülhet valaki személyazonossága csökkentheti az oldal jóhírét. Ezt a management szerintem nem engedné (a helyükben én biztosan így tennék). A másik pedig az, hogy egy anonim oldalon nem hiszem, hogy túlságosan jogszerű/etikus a felhasználókról olyan adat gyűjtése amely pont az anonimitást szünteti meg. Az ilyen adatgyűjtés több kárt okozna mint hasznot. Szóval, szvsz, aki ezzel kérkedik/fenyegetőzik az nagy valószínüséggel nem mond igazat. (persze a másik része a dolognak, hogy maga az IP cím csak a szolgáltatóhoz vezet el, a szolgáltató pedig nem párosít IP-t és felhasználót csak illetékes hivatalos szerv külön kérésére, szóval ha valaki ilyen "megtalállak, tudom az ip-d!" szöveggel jön akkor lehet rajta vidáman mosolyogni.)

2014. okt. 7. 20:17
 7/7 anonim ***** válasza:

Íme:

[link]

:-)

2014. okt. 9. 11:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!