Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Programozásból házi, elmagyará...

Programozásból házi, elmagyarázzátok? Számsorozat mátrix típusú kell legyen, többi lent.

Figyelt kérdés
Adott egy n számból álló számsorozat (állományból kell beolvasni őket) és ki kell íratni ezeknek az összegét , szorzatát , átlagát majd utána a páros számok átlagát utána a páratlan számok közül a maximumot végül pedig a legkisebb (min) és legnagyobb (max) számot a sorozatból a legvégén pedig a legkisebb (min) számnak a pozícióját a sorozatban...vagyis hogy hányadik helyen van az a szám.
2014. okt. 5. 13:22
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:

Mit szeretnél?

nem lehet jobban elmagyarázni, le van írva magyarul, de megpróbálom

számok összege: összeadod az összeset.

szorzata: összeszorzod

átlaga: összeget elosztod N-el

páros számok átlaga (veszed a páros számok összegét és elosztod azoknak számával

páratlan számok közül a max: segédváltozót használsz, aminek értéke a tömböd első páratlan eleme

végigmész a tömbön, ha az aktuális elem nagyobb mint a segédváltozód és páratlan, akkor a segédváltozód értéke lesz az aktuális elem

min, max pedig az előző logikával, csak nem kell azt vizsgálni hogy páros-e vagy páratlan, logikusan a kisebb nagyobbat is át kell ríni

a végén megkeresed a min-t a tömbben, ha megtaláltad kiíratod a pozícióját

remélem érthető voltam, ha nem írj nyugodtan (forráskódot nem szeretnék írni, annak úgy semmi értelme)

2014. okt. 5. 13:34
 2/14 A kérdező kommentje:
az a baj, h nem tudok beolvastatni n db számot txt fájlból.
2014. okt. 5. 13:48
 3/14 A kérdező kommentje:
leírnád az algoritmusát megkérlek?
2014. okt. 5. 13:49
 4/14 anonim ***** válasza:

Ha ez a ProgAlap tárgy az ELTE-IK-n akkor nagy valószínűséggel nem N darabot kell beolvasnod, hanem "valamennyit", ami az állomány első sorában van leírva.

Ezt az első sort eltárolod egy változóban, a tömbödnek ezt a változót adod méretként, és utána ezzel dolgozol.

Ha megint megakadsz szólj.

Algoritmust, kódot én sem írok, bocsánat. Azzal nem igazán tanulnád meg.

Ha ez nem ELTE ProgAlap, akkor jó lenne tudni miképp néz ki a bemenő állomány, mert nem mindegy tudod-e előre mekkora vagy nem.

2014. okt. 5. 13:54
 5/14 anonim ***** válasza:

Tudod biztosan, hogy mekkora.

egy array-be bekéred, ha c#, akkor File.ReadAllLines(fájlnév); metódussal

lekéred az array-ed hosszát és bumm, ott van az n. (persze, ha csak számokat tartalmaz a txt.

Ha egy sorban van, akkor pedig Split-el szétszeded a sort, és újfent megvan.

Ilyen programot nekem középiskola 1, félév után kellett írnom, nem hiszem hogy ELTE-n ilyen lenne :)

Remélem segítettem újfent //Első

2014. okt. 5. 14:11
 6/14 anonim ***** válasza:
Simán lehet, nem előkövetelmény, hogy tanuld középiskolában.
2014. okt. 5. 14:35
 7/14 anonim ***** válasza:

Konkrétan ez szerepel az ELTE-IK-s Programozási Alapismeretek feladatok között. Bár a mátrix típus nem tudom hogy jött ide... :-)

Gyakorlatilag 0 a programozási előkövetelmény ELTE-re (ami nagyon jól is van így. Rengeteg középiskolában kódolni tanítanak, nem programozni).

2014. okt. 5. 14:47
 8/14 A kérdező kommentje:
megkérlek az algoritmust leírnátok? kikövetkeztetem belőle majd, hogy miért van úgy.
2014. okt. 5. 15:03
 9/14 A kérdező kommentje:
amúgy elte alap.
2014. okt. 5. 15:04
 10/14 anonim ***** válasza:
Nem szeretnék bunkó lenni, de szerintem leírtam már az első hozzászólásomban...
2014. okt. 5. 15:48
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!