Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Java, Adat küldése a soros...

Java, Adat küldése a soros COM1 portra?

Figyelt kérdés

Szükségem lenne egy egyszerű kódrészletre, hogyan lehet csakis a soros COM1 portra egy számot küldeni.

Nem kell semmilyen portvizsgálat, csak annyi hogy megnyitja a portot elküldi a számot, lezárja a kommunikációt.

Rakat oldalt olvastam róla, de mind keverte az ellenőrzésekkel, a portról érkező adatok feldolgozásával, amiket nem tudok értelmezni- és nem kellenek jelenleg.

2014. okt. 2. 22:07
 1/6 anonim ***** válasza:

[link]

Rendkívül ocsmány kód, ráadásul olvasás, de az jól látszik, hogyan éred el a portokat, így nem kell hozzá sok ész, hogy adaptáld.

Itt tudhatod meg, hogyan juss hozzá a javax.comm API-hoz:

[link]

2014. okt. 2. 22:26
 2/6 anonim ***** válasza:

Előző vagyok. Kiegészítés:

[link]

2014. okt. 2. 22:27
 3/6 A kérdező kommentje:

Köszönöm válaszod!

Csipegetek a linkekből.

2014. okt. 2. 22:48
 4/6 anonim ***** válasza:

Ha jót akarsz, akkor inkább használsz rá libet.

Érdemes az arduinos oldalakon körülnézni, mivel elég jó összefoglaló leírásokat szoktak adni, pl: [link]

RXTX lib egész jól kezelhető.

2014. okt. 4. 10:44
 5/6 A kérdező kommentje:

Sajnos elakad a programom mindig akár com-os akár rxtx-es API-t használok a következőnél:

Enumeration portEnum = CommPortIdentifier.getPortIdentifiers();

while (portEnum.hasMoreElements()) { }

A while ciklusba már nem lép bele, mert nem talál semmilyen com-s portot, pedig a com port megjelenik az eszközkezelőmben.

2014. okt. 18. 10:48
 6/6 A kérdező kommentje:
A "System.setProperty("gnu.io.rxtx.SerialPorts", "/dev/ttyACM0");" sor okozta a problémát, ezt törölni kell, mert emiatt nem ugrik be a "while (portEnum.hasMoreElements()) {" ciklusba.
2014. okt. 26. 22:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!