UDP packetek küldése a játékokban?
Sziasztok!
Tegnap este írtam egy chat programot, működik, a nagy részét értem is. Viszont egy dolog számomra tisztázatlan maradt:
A legtöbb FPS játékokban mindig egy csomó dolog történik tizedmásodpercek alatt.
Ezek a játékok minden adatot külön küldenek (chat, játékosok pozíciója és életük stb.), vagy egy nagy packetet küldenek, amiben minden benne van?
Szia.
Lehet hogy baromság amit irok, de nézd meg, hogy mi történik egy ilyen játékban.
Hogyan ? Szedj le egy network sniffer programot az elvileg rögzit minden csomagot úgy ki mint be irányban. A rögzitett csomagokazok böngészésével, lehet hogy okosabb leszel.
Sok sikert.
Üdv.
A forgalom nézése nem rossz, de olyan mennyiségű adat lesz, hogy nem sokat fog belőle látni.
A játékok mind TCP és UDP csomagokat is használnak.
TCP ahhoz, ami meg kell, hogy érkezzen, pl chat üzenetek, fontosabb szerver parancsok (login meg ilyenek is).
UDP pedig ahhoz, ami "kevésbé lényeges".
Például egy játékban a többiek pozícióját viszonylag gyakran el kell küldeni, másodpercenként többször is. Ez sok adat és nem gáz, ha 1-2 csomag elveszik, mivel úgyis megy a következő, akkora hatalmas eltérést nem okoz.
Hálózatforgalom elemzéséhez ott a Wireshark, szűrj a kívánt hostra és protokollra és nézz bele pár üzenetbe. Mondjuk igaz, hogy néhány percnyi "hallgatózás" után is rengeteg adatod lesz, de ha nem vagy lusta, a legmegbízhatóbb választ így kaphatod meg.
www.wireshark.org/
Köszönöm a válaszokat! :)
Szerintem csak UDP-t fogok használni. Ha egy packet nem érkezik meg, akkor a következő packetbe belerakom a lényeges adatokat. Persze nem biztos, hogy így lesz, de nekem jónak tűnik.
Ami a Wiresharkot illeti, most fogom kipróbálni.
Ezzel csak egy gond van, honnan tudod, hogy nem érkezett meg? :)
Ehhez a minimum, hogy küldesz vissza ACK-kat, amik ugye ha szintén UDP-k, akkor elveszhetnek, ha meg TCP, akkor fölösleges volt az UDP-vel szórakozni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!