Hogyan lehet parancsssorból jar-t készíteni a java fájlból?
A jar file csak egy zip más néven. Először javac filenév.java -val lefordítod, majd utána használod a jar parancsot, hogy az így kapott .class-okat berakd. Utána java -jarral futtatsz.
Mivel egy java project gyorsan tud hízni, ezért ajánlott IDE-t (Netbeans vagy Eclipse) használni. Mindkettő legálisan ingyenes, nyílt forrású, és minden platformon (Win, Mac, Linux) fut.
Köszi a válaszokat.
Parancssorból felesleges jart csinálni, nem jó és hiába próbálgatom akárhányszor,akkor akárhányszor lesz rossz.:D
Most a NetBeans-ben megpróbáltam,ott ment.
Parancssorban:
1. fel kell venned környezeti változóba a java bin könyvtárát (ha még nincs benne), hogy bárhonnan elérhesd a javac parancsot, ami a class fájlokat készíti a java-kból:
(a jdk1.8.0_20 az aktuális java verzió, nézd meg a mappád neked milyened van és azt írd be)
setx PATH "%PATH%;C:\Program Files\Java\jdk1.8.0_20\bin"
2. javac főjavafájl.java
(ha van benne nem ascii karakter: javac -encoding UTF8 főjavafájl.java
3. Létre kell hoznod egy manifest.txt azon a helyen ahol a class fájljaid vannak
Tartalma:
Main-Class: főosztályodneve (ide nem kell .java)
aztán üss egy entert (legyen üres új sor az elején)
4. Jar fájl készítése:
jar -cvmf manifest.txt AmitadszNevetProgramnak.jar *.class
5. Jar fájl parancssorból való futtatása:
java -jar "AmitadszNevetProgramnak.jar"
Továbbá, ha az osztályaid egymásra hivatkoznak egy mappában, kell import system.io.*;
Persze a csomagokban/mappákban vannak, akkor úgy: import foMappa.almappa.MásikjavaFájl.java;
Remélem érthető volt! :)
Előző commentelő vagyok, javítok a 3-masnál:
Main-Class: főosztályodneve (ide nem kell .java)
aztán üss egy entert (legyen üres új sor a /fenti sor alatt/)
Utolsó kettő hozzászóló vagyok.
Ha a fájljaid egymásra hivatkoznak, akkor a .java nem is kell.
pl import fo.al.osztálynév;
vagy ha nincsenek csomagban, akkor elég csak az import osztálynév;
3. manifest.txt fájl tartalma: Ha csomagod van, akkor Main-Class: fo.al.főosztalynev (végén enter)
Ezt a legmagasabb mappaszinten lévő mappa (jelen esetben fo mellé helyezd).
Innen tudod futtatni próbaként java fo.al.főosztalynév paranccsal a programod.
4. És itt is fogod a jar-odat készíteni: jar -cvmf manifest.txt proginév.jar fo
Ezzel beletetted a fo mappát és annak tartalmát a jar fájlba, de ha többmindent is szeretnél beletenni, akkor szépen felsorolod pl: jar -cvmf manifest.txt proginév.jar fo hali.java szia.class
Bocsi, elsőre a nem teljes választ írtam, de mindig tanul az ember valamit. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!