Lehetséges Javascripttel játékot készíteni?
Figyelt kérdés
Nincs még megfelelő tudásom hozzá, de ha lehetséges, akkor erőltetem a tanulását :)2014. aug. 31. 11:37
1/4 anonim válasza:
Minden programozási nyelvvel lehet játékot csinálni.
Unity egy javascript szerű nyelvet is támogat, szóval érdemes lehet foglalkozni vele.
2/4 anonim válasza:
Igen lehet Unity-ben (bár előbb utóbb át fogsz térni a c#-ra...). Példának ott a Game Dev Tycoon, ami mondjuk ha jól tudom nem unity-ben készült hanem külön játékmotrot csináltak meg. De ha tényleg akarsz normális 3D játékot csinálni akkor vagy megtanulsz Unity-t kezelni javascripttel( Patrick Felicia Getting started with Unity-ja elég lesz...) vagy megtanulsz C++-t és probálkozol elérni valamit a Direct3d api-val. A döntés a tied...
3/4 anonim válasza:
> Lehetséges Javascripttel játékot készíteni?
Google-be írd be, hogy "javascript games" és lepődj meg.
4/4 anonim válasza:
ja.
2d-st, 3d-st is
html5 canvas + javascript
canvasre kell a frameket kirajzolni, több réteg is lehet (több canvas)
jótanács: requestanimationframe-el pörgesd, ne settimeouttal, és főleg ne setintervallal.
ha van kérdésed, szívesen segítek, de lehet hogy nem tudok :D (1 játékot már csináltam, meg néhány apró tesztet)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!