Excel2003-mal szeretnék lehúzással vagy függvénnyel ismétlődő dátumsort készíteni. Hogyan?
Olyan oszlopot szeretnék készíteni, amiben egy dátum pl. tízszer ismétlődik. Aztán a következő nap is tízszer... Szerintetek mit kell kijelölnöm a lehúzáshoz? Ha csak a legalsót fogom meg, akkor szépen sorolja egyesével a napokat. Ha megfogom az azonos dátumokat, akkor csak azt ismétli. Ha az utolsó 2x10-et fogom meg, akkor pedig azt a 20-at ismétli.
Mivel előfordul, hogy tíz cellánál kevesebbet használok fel, vagy éppen be kell még szúrni egy napra további cellákat, ezért a függvénytől is félek, hogy esetleg ilyenkor újra le kell húzni a képletet.
Nem biztos, hogy jól értem a problémádat, de ha már a programozás kategóriába írtál, miért nem tudsz erre programot írni? Ugyanazt a dátumot, vagy dátumok sorát 10x kiírni egymás alá, kb. 3 soros script (pythonban).
Pl.
dates = ["dátum1", "dátum2"]
for date in dates:
for i in range(10): print date
Aztán az eredményt simán bemásolod a megfelelő oszlopba.
Kedves Ozmium42!
Hogy miért a programozásba írtam? Mert az általam átböngészett exceles kérdés-felek mindegyike oda lett írva. Fogalmam sincs a programozásról, én egy autodidakta nagymama vagyok, aki azért büszke lehet arra, amit magába szívott :) De ha feltöltenél nekem valahova egy ilyen " 3 soros script (pythonban)"-et, örökké hálás lennék érte.
Megjegyzem, egyszer már valaki lökött rajtam itt így egyet, amikor soroló programot dobott össze nekem:)
Köszönöm a figyelmet <3
Kérlek nézd meg ezt a monitorképet:
Az oszlopban szerepelnek a napok egymás alatt, de minden nap 10-szer. (És néha kevesebb kell, máskor több, de az alap a 10)
Elküldtem privátban a scripteket.
Megjegyzés: ha lenyomva tartod a Ctrl billentyűt, miközben húzod lefelé a dátumot, akkor nem növelgeti a napokat, hanem ugyanazt a dátumot húzza lefelé. Így egy dátumot elég egyszer beírni. Ez talán hasznos lehet.
Nem kell ehhez semmi script.
Az első mezőbe (tegyük fel, hogy ez az A1) beírod a dátumot, alá pedig ezt a képletet:
=A1+0,1
és ezt a második cellát húzod le
(Ha nem magyar beálításod van, akkor a vessző helyett lehet hogy pontot kell írnod)
Kedves segíteni próbáló!
Bizony semmi nem történik, ha a második cellába beírt képletet húzom le. Ha meg mind a kettőt, akkor szépen egyesével beírja minden második cellába a következő dátumot.
Viszont valószínűleg nem volt időd figyelmesen elolvasni a kérdésemet, ugyanis a lényege az, hogy ugyanazt a napot többször akarom beírni egymás alá.
Köszönöm a válaszokat, már megkaptam a megfelelő segítséget, amiért nagyon hálás vagyok!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!