236-os kódú karakter kiíratása Chr () és ChrW () függvénnyel is Visual Basic. Net-ben. Farkas Csaba: A programozás alapjai Visual Basic. Net-ben könyvében az írja nem ugyanazt a karaktert kellene kapjuk, nekem ugyanazt írja ki. Miért lehetséges?
Public Class Form1
Private Sub Button1_Click(ByVal sender As System.Object, ByVal e As System.EventArgs) Handles Button1.Click
Dim karakter As Char
Dim kod As Integer
kod = 236
karakter = Chr(kod)
MsgBox(karakter)
End Sub
Private Sub Button2_Click(ByVal sender As System.Object, ByVal e As System.EventArgs) Handles Button2.Click
Dim karakter As Char
Dim kod As Integer
kod = 236
karakter = ChrW(kod)
MsgBox(karakter)
End Sub
End Class
azt írja "The valid range for Chr is 0 through 255, and the valid range for ChrW is -32768 through 65535." szóval 236 al farkas csaba nemtom mit akart:D
Ez normális működés, mindkét esetben ì-t kellett kapnod. Itt a szerkesztő arra próbálja felhívni a figyelmet, hogy a Chr az ASCII táblából dekódol, míg a ChrW az Unicode (16 bites UTF16) táblából.
Ám a 0xEC az ASCII táblában megegyezik az UTF16 táblában lévő 0x00EC-vel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!