Hogyan indítsam el a python scriptjeimet? (részletek lent)
Jelenleg Ubuntu 14.04 LTS oprendszert használok. A legutóbbi frissítés óta nem tudom elindítani a python scriptjeimet a régi módon. Régebben a fájlok jogosultságánál be lehetett állítani, hogy egy bizonyos .py fájl futtatható legyen, és akkor ha rákattintottam, megkérdezte, hogy megjelenítse-e (ekkor megjelent a szöveges dokumentum gedit-ben), vagy futtassa terminálban (ekkor futott le programkódként).
Ez most eltűnt, a jogosultságot most is be lehet állítani, de ettől függetlenül automatikusan, kérdés nélkül geditben nyílik meg a fájl, társítani nem lehet, csak terminálon keresztül lehet elindítani programként, de ez így macerás, mi lett a jól bevált "grafikus" indítással?
Nautilus-t megnyitod, Szerkesztés -> Beállítások, Viselkedés fül, Futtatható szöveges állományok alatt állítsd át, hogy kérdezze meg, mit tegyen.
Az elnevezések lehet nem stimmelnek, én angol felülettel használom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!