Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Hogyan indítsam el a python...

Ozmium42 kérdése:

Hogyan indítsam el a python scriptjeimet? (részletek lent)

Figyelt kérdés

Jelenleg Ubuntu 14.04 LTS oprendszert használok. A legutóbbi frissítés óta nem tudom elindítani a python scriptjeimet a régi módon. Régebben a fájlok jogosultságánál be lehetett állítani, hogy egy bizonyos .py fájl futtatható legyen, és akkor ha rákattintottam, megkérdezte, hogy megjelenítse-e (ekkor megjelent a szöveges dokumentum gedit-ben), vagy futtassa terminálban (ekkor futott le programkódként).

Ez most eltűnt, a jogosultságot most is be lehet állítani, de ettől függetlenül automatikusan, kérdés nélkül geditben nyílik meg a fájl, társítani nem lehet, csak terminálon keresztül lehet elindítani programként, de ez így macerás, mi lett a jól bevált "grafikus" indítással?

2014. aug. 20. 13:01
 1/2 anonim ***** válasza:

Nautilus-t megnyitod, Szerkesztés -> Beállítások, Viselkedés fül, Futtatható szöveges állományok alatt állítsd át, hogy kérdezze meg, mit tegyen.

Az elnevezések lehet nem stimmelnek, én angol felülettel használom.

2014. aug. 20. 13:04
 2/2 A kérdező kommentje:
Hú, köszönöm szépen, ez könnyebben ment, mint reméltem! :)
2014. aug. 20. 13:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!