Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Hogyan lehet megtanulni...

Hogyan lehet megtanulni átlátható kódot írni?

Figyelt kérdés

C# nyelven programozok pár éve és eddig minden munkahelyemről azért küldtek el, mert nem tudtam átlátható kódot írni, hogy tanulhatnám meg?

(elnézést a helyesírási hibákért, de német bill.-em van)

2014. aug. 5. 10:21
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
90%

- Használj beszédes változóneveket (kivéve ciklusváltozók), azonosítókat (metódusnevek, osztálynevek)

- Tartsd be a név konvenciókat (ha van az adott nyelvhez)

- Kommenteld a kódod, mi mit csinál, magasabb távlatból (pl. nem azt, hogy "most végigmegyünk a tömbön", hanem, hogy "megkeressük X-et")

- Formázd a kódod. Az IDE-k általában tudnak auto. formázást. Ha eddig nem használtad, akkor használd.

- Tagold a kódod. Amit az auto. formázás nem csinál meg: pl. egy metóduson belül a szorosan összetartozó utasítássorozatok közé tehet 1-1 üres sort.

Szerintem nagyrészt ezek kellenek. :)

2014. aug. 5. 10:30
 2/11 anonim ***** válasza:
100%

Tabulálást használsz?

Include-ok, stb. Vagy csak ömlesztve minden egy helyre?

3/11 anonim ***** válasza:
*tehetné
 4/11 anonim ***** válasza:

*tehetnél

(Na, harmadjára csak sikerül leírnom XD)

2014. aug. 5. 10:31
 5/11 A kérdező kommentje:
Tabulálást használok, include-ok nincsenek c#-ban csak class-ok azokat is használom.
2014. aug. 5. 10:33
 6/11 anonim ***** válasza:

Olvasd el ezt a könyvet:

[link]

2014. aug. 5. 10:47
 7/11 anonim ***** válasza:
Pirospacsis: mi nem jó abban, amit írtam? :) (#1)
2014. aug. 5. 14:04
 8/11 SimkoL ***** válasza:
66%

'Tabulálást használok, include-ok nincsenek c#-ban csak class-ok azokat is használom.' ezek után csodálkozol, hogy kirúgnak. Szerintem nem az 'átlátható kód' miatt. Majd egy tőlem a C#-hoz jobban értő elmagyarázza, hogy miért. 'include-ok nincsenek' az nálad az using .... és a Java-t leszámítva az osztályokon túl is van élet. Egy egyszerű dologra nem osztályt írok hanem egy egyszerű függvényt. Lényeges rövidebb, átláthatóbb. Egy feladatot felbontok sok kis részfeladatra, függvényre ha kell osztály és azokból építem fel a főprogramot. Beszédes függvény, osztály és változóneveket használok, ahol úgy érzem, hogy kell ott kommentelek - nem minden sort :) csak ahol elsőre nem érthető a működés. Ha nem a standard C# függvényeket, osztályokat használok kommentelek bőven + mellékelek egy leírást a 'beusingolt' könyvtárról. Bár én nem szeretem .NET-es Framewokr-ös nyelveket és nem is nagyon mélyültem el bennük de amiket leírtam szerintem minden nyelvre érvényesek. Én a 'net'-es tanítványimat - bár a Pascal és a Delphi nem érzékeny a kis és nagybetűre - már azért is leb..om ha nem szépen írnak le egy függvény vagy eljárás nevét. Kellett idő míg megszokták, de az egyetemen mind kiválóan vizsgázott.

Valószínüleg nem jó tanárod volt :)

2014. aug. 5. 15:27
 9/11 SimkoL ***** válasza:
75%
Azt, hogy engen lehúztatok az ok, de az elsőt miért kellett ? Értelmes dolgokat írt, betartásukkal tényleg szép kódot lehet írni. Dehát itt mindenki aki olvasott egy Tanuljunk meg 24 óra alatt.... könyvet zseni.
2014. aug. 5. 18:23
 10/11 anonim ***** válasza:
23%
Ez itt a gyakorikerdesek. Törődj bele! :)
2014. aug. 5. 19:06
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!