Melyik program nyelvet érné meg elkezdeni megtanulni?
Leginkább játékot szeretnék majd a későbbiekben fejleszteni és ehhez szeretnék megtanulni programozni.
Melyik az a nyelv, amelyik viszonylag egyszerű és erre a célra megfelelő lenne. És vannak hozzá megfelelő könyvek, jegyzetek, videók.
De kérek mindenkit, hogy kíméljen azzal a szöveggel, hogy "Így úgy sem fogod megtanulni.". Köszönöm.
Miért akar mindenki játékot fejleszteni? Erre kb semmi esély. Esetleg még mobil platformra. Oda mehet a java, majd android alapú fejlesztés.
Egyébként c++.
Nem játékokkal célszerű kezdeni, legalábbis nem olyanokkal, ami elsőre eszedbe jut (legyen az akár 2D-s is), mivel ezek elég összetettek. Előbb sajátítsd el az alapismereteket egyszerűbb programok elkészítésén keresztül. Úszni tanulni se Balaton átúszással kezd az ember:)
Nyelvnek kb mindenki mást ajánl, talán a Python vagy Pascal szokott a leggyakrabban felmerülni.
Én sem úgy gondoltam, hogy egyből Crysis-okat fogok írni.
Csak azért kérdeztem meg, mert nem akartam abba a hibába esni, hogy a programnyelv tanulásának a közepén jövök rá, hogy ez kb. alkalmatlan a játék készítéshez.
Amúgy van egy kis C# tudásom, amely kb. arra elég, hogy készítsek egy számológépet a 4 alapművelettel.
> viszonylag egyszerű és erre a célra [játék] megfelelő lenne.
A kettő együtt nem megy.
Angollal hogy állsz?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!