Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Melyik program nyelvet érné...

Melyik program nyelvet érné meg elkezdeni megtanulni?

Figyelt kérdés

Leginkább játékot szeretnék majd a későbbiekben fejleszteni és ehhez szeretnék megtanulni programozni.

Melyik az a nyelv, amelyik viszonylag egyszerű és erre a célra megfelelő lenne. És vannak hozzá megfelelő könyvek, jegyzetek, videók.

De kérek mindenkit, hogy kíméljen azzal a szöveggel, hogy "Így úgy sem fogod megtanulni.". Köszönöm.

2014. jún. 23. 14:55
 1/10 uno20001 ***** válasza:
74%
Csomóan tették már fel ezt a kérdést, keress vissza.
2014. jún. 23. 15:20
 2/10 anonim ***** válasza:
100%

Miért akar mindenki játékot fejleszteni? Erre kb semmi esély. Esetleg még mobil platformra. Oda mehet a java, majd android alapú fejlesztés.

Egyébként c++.

2014. jún. 23. 15:58
 3/10 anonim ***** válasza:
100%

Nem játékokkal célszerű kezdeni, legalábbis nem olyanokkal, ami elsőre eszedbe jut (legyen az akár 2D-s is), mivel ezek elég összetettek. Előbb sajátítsd el az alapismereteket egyszerűbb programok elkészítésén keresztül. Úszni tanulni se Balaton átúszással kezd az ember:)

Nyelvnek kb mindenki mást ajánl, talán a Python vagy Pascal szokott a leggyakrabban felmerülni.

2014. jún. 23. 16:50
 4/10 A kérdező kommentje:

Én sem úgy gondoltam, hogy egyből Crysis-okat fogok írni.

Csak azért kérdeztem meg, mert nem akartam abba a hibába esni, hogy a programnyelv tanulásának a közepén jövök rá, hogy ez kb. alkalmatlan a játék készítéshez.

Amúgy van egy kis C# tudásom, amely kb. arra elég, hogy készítsek egy számológépet a 4 alapművelettel.

2014. jún. 23. 18:42
 5/10 anonim ***** válasza:
Eleve rosszul állsz hozzá a dolgokhoz.
2014. jún. 23. 19:54
 6/10 anonim ***** válasza:
Akkor nem teljesen értettél meg (#3): először programozni tanulj meg (ez elsődlegesen nem egy nyelv használatában merül ki, hanem az elvekben, gondolkozásban), majd utána kezdj el "komolyabb", valósidejű játék irányába tapogatózni. Lehet, hogy utóbbihoz egy új nyelv megtanulása lesz szükséges, de ha az alapok megvannak, sokkal gyorsabban fog ez menni, mint elsőre. (Egyébként ahogy nézem, Pythonhoz is van 2D-s játékok készítésére szolgáló framework, tehát még nyelvváltásra sem lenne feltétlenül szükség.)
2014. jún. 23. 20:00
 7/10 anonim ***** válasza:

> viszonylag egyszerű és erre a célra [játék] megfelelő lenne.

A kettő együtt nem megy.

Angollal hogy állsz?

2014. jún. 24. 11:30
 8/10 anonim ***** válasza:
C++, Java, C#
2014. jún. 24. 12:46
 9/10 A kérdező kommentje:
Az angol elég jól megy. Ha van felírat, akkor megértem, de ha csak maga a beszéd megy, akkor elég nehézkesen.
2014. jún. 24. 14:08
 10/10 anonim ***** válasza:

Szórakozz a Haxe-al. Van hozzá game framework és rendes leírás.

[link]

2014. jún. 24. 15:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!