Hogy tudnék programozni egy msconfigot?
A automatikusan induló programokat még ki tudom olvasni a registerekből és startup mappából de hogy aktívak-e azt nem .
Most főleg a Windows 8 ra gondolok mivel a xp/vista/7 ha kiaktiválsz egy programokat akkor a startup mappából csak egyszerűen törli , míg a Windows 8 valahol elmenti ezen beálításokat . Tudom a kérdés lehetne inkább Hogy tudnék programozni egy taskmgr-t ,de csak az érthetőség kedvéért .
Ha tudja valaki hol lehet ezeket kiolvasni . Vagy tudja hogy a Visual Basic.net hogyan képes erre akkor kérem irja le .A válaszokat előre is köszönöm
Azért mondtam hogy ti sem tudjátok mivel én is pontosan tudtam hogy a registribe menti mivel a lemezben nem torténik változás .
Nem akartam senki szaktudását minősíteni csak már nagyon ideges vagyok mert már egy ideje foglalkozok a témával és semmi .
Ugye itt kerested hogy HKCU\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Run
vagy HKLM\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Run
Szóval egy logikus dolgot kellett volna láthom .Kérlek kapcsold be a Regmontot aztán mikor a win 8 taskmgr beálításait váltogatod mézd meg hova mutat . Nekem pl a HKEY_CLASSES_ROOT\Wow6432Node\CLSID\{0003100A-0000-0000-C000-000000000046} bejegyzés (És még pár hasonló nevűt )változtatta meg . Kérlek elmagyaráznád a logikát ? Esetlek elmondanád a kód lényegét hogy foglaljam algoritmusba ?
Az a gond hogy itt csak mindenki mondja a sablon szöveget de konkrétan senki nem tud semmit .
Ugye elolvastad a leírásom első sorát "A automatikusan induló programokat még ki tudom olvasni a registerekből és startup mappából de hogy aktívak-e azt nem ."
Az MSConfig a HKLM\Software\Microsoft\Shared Tools\MSConfig\startupreg\ kulcs alá írja be a nem futtatandó - nem aktív a te szóhasználatoddal élve - programok nevét és paramétereit. Ha aktívvá teszed akkor átírja már az általam említett HKLM\....\Run kulcs alá. Ha ujra inaktívak lesznek és nem törlöd akkor visszaírja a saját kulcsa alá.
Kb. 10 perc alatt megtaláltam a regedit és msconfig használatával :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!