Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Hogy tudnék programozni egy...

Hogy tudnék programozni egy msconfigot?

Figyelt kérdés

A automatikusan induló programokat még ki tudom olvasni a registerekből és startup mappából de hogy aktívak-e azt nem .

Most főleg a Windows 8 ra gondolok mivel a xp/vista/7 ha kiaktiválsz egy programokat akkor a startup mappából csak egyszerűen törli , míg a Windows 8 valahol elmenti ezen beálításokat . Tudom a kérdés lehetne inkább Hogy tudnék programozni egy taskmgr-t ,de csak az érthetőség kedvéért .

Ha tudja valaki hol lehet ezeket kiolvasni . Vagy tudja hogy a Visual Basic.net hogyan képes erre akkor kérem irja le .A válaszokat előre is köszönöm

2014. aug. 5. 10:04
1 2
 11/18 A kérdező kommentje:
Már átnéztem a registrit de nem találtam benne redszert .Nézd meg te is láthatod hogy nem úgy tárolja hogy ccleader=false
2014. aug. 5. 18:48
 12/18 A kérdező kommentje:

Azért mondtam hogy ti sem tudjátok mivel én is pontosan tudtam hogy a registribe menti mivel a lemezben nem torténik változás .

Nem akartam senki szaktudását minősíteni csak már nagyon ideges vagyok mert már egy ideje foglalkozok a témával és semmi .

2014. aug. 5. 18:56
 13/18 SimkoL ***** válasza:
'Már átnéztem a registrit de nem találtam benne redszert' Szomorú :) Szerintem már most felejtsd el, hogy programozni akarsz. A regisztrációs adatbázis nagyon ésszerűen, logikusan van felépítve. Egy alap user is megérti kis magyarázattal, különben nem lenne a regedit mindenki számára elérhető, csak külön pendrive-n hordoznák mint valami varázsprogramot.
2014. aug. 5. 19:01
 14/18 SimkoL ***** válasza:

Ugye itt kerested hogy HKCU\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Run

vagy HKLM\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Run

2014. aug. 5. 19:09
 15/18 A kérdező kommentje:

Szóval egy logikus dolgot kellett volna láthom .Kérlek kapcsold be a Regmontot aztán mikor a win 8 taskmgr beálításait váltogatod mézd meg hova mutat . Nekem pl a HKEY_CLASSES_ROOT\Wow6432Node\CLSID\{0003100A-0000-0000-C000-000000000046} bejegyzés (És még pár hasonló nevűt )változtatta meg . Kérlek elmagyaráznád a logikát ? Esetlek elmondanád a kód lényegét hogy foglaljam algoritmusba ?

Az a gond hogy itt csak mindenki mondja a sablon szöveget de konkrétan senki nem tud semmit .

Ugye elolvastad a leírásom első sorát "A automatikusan induló programokat még ki tudom olvasni a registerekből és startup mappából de hogy aktívak-e azt nem ."

2014. aug. 5. 20:53
 16/18 SimkoL ***** válasza:

Az MSConfig a HKLM\Software\Microsoft\Shared Tools\MSConfig\startupreg\ kulcs alá írja be a nem futtatandó - nem aktív a te szóhasználatoddal élve - programok nevét és paramétereit. Ha aktívvá teszed akkor átírja már az általam említett HKLM\....\Run kulcs alá. Ha ujra inaktívak lesznek és nem törlöd akkor visszaírja a saját kulcsa alá.

Kb. 10 perc alatt megtaláltam a regedit és msconfig használatával :)

2014. aug. 5. 21:34
 17/18 A kérdező kommentje:
Az első segítő komment :) köszönöm szépen . Csak aza gond hogy windows 8 alatt nem működik ez a formula.
2014. aug. 5. 22:46
 18/18 SimkoL ***** válasza:
Akkor nézd meg, hogy az MSConfig mely programokat jeleníti meg 'inaktívként' és keress rá a regisztrációs adatbázisban. Nekem csak XP van - és szerintem marad is -
2014. aug. 5. 22:58
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!