Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » C nyelvben kép feldolgozáshoz...

C nyelvben kép feldolgozáshoz könyv?

Figyelt kérdés

C nyelvhez egy képfeldolgozós (image processing) könyvet keresek. Még nem foglalkoztam ilyennel, matlab-hoz ahogy néztem elég sok könyv van, de én magam szeretném a kódot megírni, hogy ne legyen szükség egy másik, hatalmas méretű programra.

Ha esetleg ez így egyből elég nehéz, akkor egy olyan könyvnek is örülnék, ami csak eleinte azzal foglalkozik, hogy hogyan lehet mondjuk pixeljeihez hozzáférni egy képfájlnak, stb.

Angol nyelvű könyv is jöhet, előre is köszönöm a válaszokat !

2014. aug. 3. 23:24
 1/2 anonim ***** válasza:

Ezeket azért szokák magasabb szintű programnyelvekben gyakorolni, mert akkr nem kell minden szőrszállal neke szarakodni. Tudnál a képfeldolgozó algoritmusokra koncentrálni, nem vesznél el a többezer sorban.

A képfájlokról pedig Wikipédiát kérdezd meg, png, bmp könnyen feldolgozható. Illetve erre is találsz megfelelő libraryt.

2014. aug. 3. 23:29
 2/2 iostream ***** válasza:

"Ha esetleg ez így egyből elég nehéz, akkor egy olyan könyvnek is örülnék, ami csak eleinte azzal foglalkozik, hogy hogyan lehet mondjuk pixeljeihez hozzáférni egy képfájlnak, stb."

Teljesen más téma. A képfeldolgozás nem foglalkozik azzal, hogy hogy lett lekódolva a kép, feltételezi, hogy hozzáférsz a pixelekhez. Erre van egy csomó library, ami fog egy képfájlt és betölti a memóriába bitmapként, tehát sorfolytonosan tárolva a pixeleket. Keress egy ilyet, és aztán keress egy netes képfeldolgozós tutorialt.

2014. aug. 4. 10:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!