Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Exe szerkesztése Visual Basic-el?

Exe szerkesztése Visual Basic-el?

Figyelt kérdés

A resources mappát akarom módosítani a programomon keresztul , hogy a játékomban a mentés az exe-ben legyen és a program teljes mértékben egy exe-ből álna . A gond hogy az exe-t nem tudja a program úgy megnyitni mint a jegyzettömb vagy más szövegszerkesztő .

RichTextBox1.Text = My.Computer.FileSystem.ReadAllText(Application.ExecutablePath)

És az eredmégy 3 karakter MZ� .

Minden ötletre kiváncsi vagyok és előre köszönök .

2014. aug. 3. 15:18
1 2 3
 21/26 A kérdező kommentje:
Ok sikerul megcsinálnom . Átírtam a kiterjesztést majd unicode olvasóval átmentem rajta egy tömbe olvasva .Onnan olvastam ki és raktam össze string-é. Innen már gyerekjáték .
2014. aug. 4. 11:16
 22/26 SimkoL ***** válasza:
'.Amúgy a szaktudásomról annyit, nem tudom kiknek kellett elmegyarázni mi az a byte(tudjátok egy karakter;)' Attól függ melyik nyelvben. Nem mindenütt „unsigned char” :)
2014. aug. 4. 11:46
 23/26 anonim ***** válasza:
Működik így is, de ciklussal megnyitni byte-onként vagy úgymond "karakterenként" nem túl szép és főleg lassú megoldás. Javaslom deklarálj egy változó típust a neked mefelelő tartalmakkal így egy lépésben tudod írni és olvasni a mentésedet. Főleg nagyobb adatmennyiségnél sokkal de sokkal gyorsabb lesz és nem kell számolgatni a byte-okat sem.
2014. aug. 4. 14:17
 24/26 RobexSt válasza:
Telerik - Justdecompile (VB.Net,C#)
2014. aug. 4. 14:51
 25/26 anonim ***** válasza:

Ez a folyamatos mentés exe-n belülre, aztán átnevezgetni

elég gáz....

Nekem vannak olyan programjaim, amik fileokat integrálnak

önmagukba, az elv a következő:

1. fordító belerak konstans értékeket, pl

CustomResStartAddr = "MYRES__0000"

2. beolvassa exe-t, rákeres "MYRES__", majd mögé beírja

az exe file méretét.

3. Innentől az exe végén van az én adatom, binárisan,

amit akarok, és a MYRES__ után már nem 00h lesz, hanem

az, hogy honnan olvasson, így az új exe már magától

tudja, ki kivel van :) Ez a gyors verzió, visszafejthe-

ted a saját headert is, aztán ott is megkapod az exe

végét.

Nálam mondjuk crypt is van, nem véletlen :)

Tehát szerintem a legegyszerűbb módját már tudod,

nem biztos, hogy a resource-ba kellene írni, főleg

ha túllépi, mert akkor megcsúsznak az offsetek.

2014. aug. 5. 05:34
 26/26 anonim ***** válasza:
Játéknál igazából nem nagyon értem miért nem lehet egy külön fájl a mentéshez. Az exébe írást csak különleges esetben lehet érdemes alkalmazni. Én pl így írtam egy programot amivel scripteket lehet írni majd futtatni, amit saját magába ment el, ezáltal sima exe-ként futtatható, nem kell társítgatni.
2014. aug. 5. 11:02
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!