Exe szerkesztése Visual Basic-el?
A resources mappát akarom módosítani a programomon keresztul , hogy a játékomban a mentés az exe-ben legyen és a program teljes mértékben egy exe-ből álna . A gond hogy az exe-t nem tudja a program úgy megnyitni mint a jegyzettömb vagy más szövegszerkesztő .
RichTextBox1.Text = My.Computer.FileSystem.ReadAllText(Application.ExecutablePath)
És az eredmégy 3 karakter MZ� .
Minden ötletre kiváncsi vagyok és előre köszönök .
1. Az EXE nem szöveges fájl -> binárisan tessék kezelni.
2. Csak így vaktában nem fogsz tudni beleírkálni bármit: egy EXE-nek van egy felépítése, minden bájtnak megvan a maga helye és szerepe -> nézz utána az EXE felépítésének, illetve hogyan lehet adatot injektálni bele.
3. A program önmaga alatt nem fogja tudni átírni az EXE fájlt, ha erre még nem gondoltál, ezt is érdemes megfontolni, hogyan valósítható meg, de ez sz.v.sz. ráér azután, hogy a fentieket megoldottad.
Első . Miért képzeled azt , hogy totál idióta vagyok :)
A Resources mappának nincs kódolása (Common Language Infrastructure).
Bináris olvasás sem jó és fogalmam sincs miért .
> Első . Miért képzeled azt , hogy totál idióta vagyok :)
Nem képzelem, hogy idióta vagy. Amit írtam, azért írtam, mert TextBox-ba tölteni egy EXE fájlt nem szakértelemről árulkodik. (Ez nálam nem egyenlő az idiótával!)
Gondoltam, írok pár előrelendítő gondolatot.
> A Resources mappának nincs kódolása (Common Language Infrastructure).
A mappának nincs, de az EXE-nek viszont van egy felépítése, amit ismerned kell, ha túrkálni akarsz benne.
Bocs , hogy kijavítlak de RichTextBox és az csak egy példa hogy mi a gond stringbe betöltve is ugyan ez a hiva lép fel ;) .
Igen az exe fájloknak van kódolásuk (Komolyan :) megnéztem és tényleg van XD) de ha megnyitsz egyet(.net), láthatod hogy a resources rész jól kivehető . Szóval egy instr parancsal és mid-el el lehet intézni .
De konkrétan a hibára amit felvázoltam van megoldás ?
> stringbe betöltve is ugyan ez a hiva lép fel
Igen, erre írtam az 1. pontomat. Az EXE fájl nem szöveg. Olyan bájtokat, bájtszekvenciákat is tartalmaz, amiket a VB nem tud megfeleltetni karakternek, így nem tud belőle stringet csinálni. Bájt tömbbe tessék olvasni.
Az első válaszomban mondtam az sem segít . És nem tudom miről beszélsz a string szövegtípus Unicode kódolású és ha nem is az lenne akkor is hibássan is de kiíná a szöveget .
Természetesen nem futás közben fogja magát összerakni :) .Folyamatosan cseréli az exet . Tudom hogy nem lehet exe-be írni .
> És nem tudom miről beszélsz a string szövegtípus Unicode kódolású és ha nem is az lenne akkor is hibássan is de kiíná a szöveget .
De látod, hogy nem írja ki, te nagyeszű. :DDDD
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!