Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Exe szerkesztése Visual Basic-el?

Exe szerkesztése Visual Basic-el?

Figyelt kérdés

A resources mappát akarom módosítani a programomon keresztul , hogy a játékomban a mentés az exe-ben legyen és a program teljes mértékben egy exe-ből álna . A gond hogy az exe-t nem tudja a program úgy megnyitni mint a jegyzettömb vagy más szövegszerkesztő .

RichTextBox1.Text = My.Computer.FileSystem.ReadAllText(Application.ExecutablePath)

És az eredmégy 3 karakter MZ� .

Minden ötletre kiváncsi vagyok és előre köszönök .

2014. aug. 3. 15:18
1 2 3
 1/26 anonim ***** válasza:
59%

1. Az EXE nem szöveges fájl -> binárisan tessék kezelni.

2. Csak így vaktában nem fogsz tudni beleírkálni bármit: egy EXE-nek van egy felépítése, minden bájtnak megvan a maga helye és szerepe -> nézz utána az EXE felépítésének, illetve hogyan lehet adatot injektálni bele.

3. A program önmaga alatt nem fogja tudni átírni az EXE fájlt, ha erre még nem gondoltál, ezt is érdemes megfontolni, hogyan valósítható meg, de ez sz.v.sz. ráér azután, hogy a fentieket megoldottad.

2014. aug. 3. 15:26
 2/26 anonim ***** válasza:
milyen játék és mentés?
2014. aug. 3. 15:26
 3/26 A kérdező kommentje:

Első . Miért képzeled azt , hogy totál idióta vagyok :)

A Resources mappának nincs kódolása (Common Language Infrastructure).

Bináris olvasás sem jó és fogalmam sincs miért .

2014. aug. 3. 15:31
 4/26 A kérdező kommentje:
Igen a másololatból sem lehet olvasni .
2014. aug. 3. 15:32
 5/26 anonim ***** válasza:

> Első . Miért képzeled azt , hogy totál idióta vagyok :)

Nem képzelem, hogy idióta vagy. Amit írtam, azért írtam, mert TextBox-ba tölteni egy EXE fájlt nem szakértelemről árulkodik. (Ez nálam nem egyenlő az idiótával!)

Gondoltam, írok pár előrelendítő gondolatot.

> A Resources mappának nincs kódolása (Common Language Infrastructure).

A mappának nincs, de az EXE-nek viszont van egy felépítése, amit ismerned kell, ha túrkálni akarsz benne.

2014. aug. 3. 15:55
 6/26 A kérdező kommentje:

Bocs , hogy kijavítlak de RichTextBox és az csak egy példa hogy mi a gond stringbe betöltve is ugyan ez a hiva lép fel ;) .

Igen az exe fájloknak van kódolásuk (Komolyan :) megnéztem és tényleg van XD) de ha megnyitsz egyet(.net), láthatod hogy a resources rész jól kivehető . Szóval egy instr parancsal és mid-el el lehet intézni .

De konkrétan a hibára amit felvázoltam van megoldás ?

2014. aug. 3. 17:21
 7/26 anonim ***** válasza:

> stringbe betöltve is ugyan ez a hiva lép fel

Igen, erre írtam az 1. pontomat. Az EXE fájl nem szöveg. Olyan bájtokat, bájtszekvenciákat is tartalmaz, amiket a VB nem tud megfeleltetni karakternek, így nem tud belőle stringet csinálni. Bájt tömbbe tessék olvasni.

2014. aug. 3. 17:31
 8/26 SimkoL ***** válasza:
A futó programokat csak olvasásra lehet megnyitni, írásra nem ebből kifolyólag nem tudsz bele írni. Amúgy módosítható ha pl. elhelyezel benne több stringet és azokat átírod persze ésszel. Milyen adatokat kellene tárolni és miért is kellen az exe-be ?
2014. aug. 3. 18:49
 9/26 A kérdező kommentje:

Az első válaszomban mondtam az sem segít . És nem tudom miről beszélsz a string szövegtípus Unicode kódolású és ha nem is az lenne akkor is hibássan is de kiíná a szöveget .

Természetesen nem futás közben fogja magát összerakni :) .Folyamatosan cseréli az exet . Tudom hogy nem lehet exe-be írni .

2014. aug. 3. 19:17
 10/26 anonim ***** válasza:

> És nem tudom miről beszélsz a string szövegtípus Unicode kódolású és ha nem is az lenne akkor is hibássan is de kiíná a szöveget .

De látod, hogy nem írja ki, te nagyeszű. :DDDD

2014. aug. 3. 19:21
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!