Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Exe szerkesztése Visual Basic-el?

Exe szerkesztése Visual Basic-el?

Figyelt kérdés

A resources mappát akarom módosítani a programomon keresztul , hogy a játékomban a mentés az exe-ben legyen és a program teljes mértékben egy exe-ből álna . A gond hogy az exe-t nem tudja a program úgy megnyitni mint a jegyzettömb vagy más szövegszerkesztő .

RichTextBox1.Text = My.Computer.FileSystem.ReadAllText(Application.ExecutablePath)

És az eredmégy 3 karakter MZ� .

Minden ötletre kiváncsi vagyok és előre köszönök .

2014. aug. 3. 15:18
1 2 3
 11/26 A kérdező kommentje:
Ezt kérdem (!!!Ezt kérdem a legelejétől !!!). De ha érdemi információval nem tudsz szólgálni akkor jobb ha nem írsz hülyeségeket.
2014. aug. 3. 19:25
 12/26 anonim ***** válasza:

Én írok hülyeségeket... mondja ezt az, aki TextBox-ban akar EXE-t szerkeszteni, LOL :DDDD

Tudod mit, mondok egy példát: tegyük fel, hogy az EXE-ben van véletlenül valahol egy 0x0A, és máshol egy 0x0D 0x0A szekvencia. (0A az újsor jel, 0D a kocsivissza jel szöveges fájlokban. Unix rendszerek csak újsor jelet használnak, a 2 bájtos szekvencia pedig a Windows-os forma.)

Mi van akkor, ha a VB annyira jófej, hogy univerzálisan kezeli a Unix és Windows újsor jeleket:

- beolvasáskor mindkét formáról felismeri, hogy az sortörés

- kiíráskor pedig egységes formátumban írja ki, mondjuk a Windows-os formában

Máris bekerült egy plusz bájt az EXE-d közepére, ahol addig nem volt. Hogy fogod kijavítani?

2014. aug. 3. 19:32
 13/26 anonim ***** válasza:

> Ezt kérdem (!!!Ezt kérdem a legelejétől !!!).

Én meg ezt mondom a legelejétől:

AZ EXE NEM STRING, NE STRINGBE OLVASD, HANEM BÁJT TÖMBBE.

2014. aug. 3. 19:33
 14/26 SimkoL ***** válasza:
Ez [link] egy rövid exe. Ez [link] kicseréli benne a kíírandó szöveget az általad beírtra. Ilyesmire gondolsz ? mert eddig nem nagyon értettelek meg.
2014. aug. 3. 20:02
 15/26 A kérdező kommentje:

Szétszedem mert nagyon bonyolut vagyok .

A számítógépben található összes adatot byte-okra lehet osztani => Az adat egy bytelánc amit kiolvasva szöveggé lehet alakítani még akkor is ha tartalmaz az ASCII kódtáblán kívüleső elemet . A visual basicben a szövegtípus a string .

Az a kérdésem , hogy lehet stringként egy változóba vagy egy RichTextBoxba ,akár Textboxba is ;), kiolvasni . Ha csak ezt megoldja nekem Visual Basicben valaki akkor nagyon boldog vagyok és köszönöm neki szépen.

2014. aug. 3. 20:50
 16/26 SimkoL ***** válasza:
Az exe saját magából vagy egy másik exe-ből olvassa vissza a stringeket ?
2014. aug. 3. 21:20
 17/26 SimkoL ***** válasza:

Nem vágom a VB-t, de Delphi-ben megmutatom:

procedure TForm1.Button1Click(Sender: TObject);

var s : string;

i : integer;

f : file of char;

c : char;

begin

AssignFile(f, 'd:\cserel.exe');

FileMode := 0;

Reset(f);

while not Eof(f) do

begin

Read(f, c);

if Ord(c) < 32 then c := ' ';

s := s + c;

if Length(s) > 79 then

begin

RichEdit1.Lines.Add(s);

s := '';

end;

end;

RichEdit1.Lines.Add(s);

CloseFile(f);

end;

A szóköznél 'kisebb' karaktereket lecseréli szóközre, majd 80 karakteres stringként berakja egy RichEdit-be.

2014. aug. 3. 21:56
 18/26 anonim ***** válasza:
Az exe állományt egyszerűbb nem bolygatni sztem, de a program byte-ok után binárisan kezelve a fájlt, tetszőleges adatokat hozzáírhatsz még a lefordított exe-hez, nem fogja zavarni a működésében. Persze csak ha nincs megnyitva!
2014. aug. 4. 08:56
 19/26 SimkoL ***** válasza:
Lehet 'foltozgatni' az exe-t, de ilyenkor célszerűbb, egyszerűbb egy alacsonyabb színtű nyelvben írt programmal. Ilyen dolgokra legalkalmasabb a C vagy a Pascal. De hozzáértés nélkül..... ?
2014. aug. 4. 10:03
 20/26 A kérdező kommentje:

Köszönöm a delphis választ megpróbálom átírni.

Amúgy nem tudom mért parázik mindenki . A .net nem hagyományos exe fájlokat készít ezt már az elején mondtam . Notepad++ban már nem egyszer módosítottam így programokat .(zatacka).A resources mappa jól elkülönített tagekkel elvan különitve a gépikódtól .Amúgy a szaktudásomról annyit, nem tudom kiknek kellett elmegyarázni mi az a byte(tudjátok egy karakter;) .A Delphis srácnak pedig köszönöm

2014. aug. 4. 11:03
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!