Volna kedve valakinek beszélgetni programokról és tervezgetni programokat?
első ami eszembe jutott hogy titeket nem zavar a weboldalak túlzsúfoltsága? nyiss meg egy tetszőleges weblapot amit szoktál használni, például itt a gyakorin a hozzászólás doboz. minek van ilyenkor megjelenitve a keresés, a saját menüm, a kategóriák meg minden. hozzászólás közben úgysem fogok a hardverek témára kattintani - főleg mert akkor elveszik az amit gépeltem.
de a weboldalak 99%-a ilyen
titeket nem zavar?
másik a programok mérete és erőforrásigénye. a minap felraktam csak kiváncsiság kedvéért chrome 1.0-t, kinyitottam benne 22 tabot. nagyjából meg is jelentek, de közben figyasztott 500M+ ramot. utána a legfrissebb chrome-al is kinyitottam ugyanazt a 22 tabot, és nagyjából 1,7G ramot fogyasztott.
tehát ahhoz hogy ugyanazokat a weblapokat nézegessem, egyre erősebb gépre van szükségem. ez normális szerintetek?
Nem értem...
Üzenet írás közben nem kattintasz a hardverek témára, de 22 oldalt azt olvasol egyszerre?
megint másik, hogy régebben az operációs rendszer és egy évi munka is elfért egy floppy-n. most több mint egy millió floppy kellene ahhoz hogy az oprendszert rajta tartsuk.
persze, szép és grafikus lett, meg egy csomó dolgot tud. azonban én nem használom azt a csomó dolgot akkor hát miért? viszont egy új program már nem jelenik meg régi oprendszeren, tehát kénytelen vagyok akár egyetlen felhasználói programért oprendszert frissiteni. utána meg gépet, mert a régi nem birja...
nyilván nem 22 tabot olvasok egyszerre. de hogy kötötted össze a 22 tabot a weboldalak bonyolultságával? én erről egy szót sem írtam. a 22 tab csak egy példa volt, ennyi erővel egy tabot is nyithattam volna, csak nem lett volna ilyen szemléletes a _memóriakülönbség_
így már érthető?
Tehát akkor a fejlődéssel van bajod?
Akkor miért nem kapcsolod ki a géped, és mész ki hiszti helyett focizni?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!