Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Hogyan kell 1 amőba játékot...

Hogyan kell 1 amőba játékot csinálni?

Figyelt kérdés

Nem azt kérem, hogy írjátok meg, csak kíváncsi vagyok, mert ötletem sincs. Esélyszámítás, vagy mi?

A telefonomon van egy, de az rohadt kiszámítható, 3x3-as, és ha oldalt a középsőbe rak ő a kezdésnél, akkor mindig megnyerem, ha oldalra az első vagy 3. -ba akkor mindig vesztek. Ez kiszámítható, és nem tetszik.

Miket kellene alkalmaznom, hogy igazán jó, és nem kiszámítható legyen?

2014. júl. 21. 16:20
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%

Ne legyen kiszámítható -> vigyél bele random-ot.

Hogy azért ne is lehessen megverni -> gondolkodjon is.

Én úgy csináltam - egyelőre csak nagyvonalakban - hogy a progi felméri, milyen lépés lehetőségei vannak, ezeket súlyozza (melyikkel lehet jobban fölénybe kerülni), és a legsúlyosabb (leginkább nyeréshez vezető) lehetőségek közül véletlenszerűen választ.

(Persze ez 5-ös amőba volt, nagy pályán.)

2014. júl. 21. 16:26
 2/12 anonim ***** válasza:
25%

Hát figy:

-Kell egy programnyelv, és egy API amin keresztül grafikát tudsz megjeleníteni. Én most kezdő lévén java swinggel, vagy c# .NET-el csinálnék egy Formot, amibe buttonoknél onclick eventel tudnám változtatni, hogy kört vagy x-et teszel. Lenne egy visszaszámláló, amilyen időn belül mindenképpen tenned kell.

-Az ellenfél random számokat generálna a button-ok eléréséhez.Majd kiértékelné a játékot.

2014. júl. 21. 16:28
 3/12 A kérdező kommentje:

most a java-t tanulom, szoktam néha guizni ott, szóval ha csinálnék, akkor ott csinálnék. De úgy érzem már nem kell sokat tanulni, mert közel járok a megoldáshoz :D

Amúgy végül is egy AI-t kell létrehozni, nem? Csak ez ilyen low budget ai.

2014. júl. 21. 16:38
 4/12 tabaki ***** válasza:

"low budget ai"

Persze, azért is jó kezdésnek, mert könnyű az összes lehetőséget áttekinteni. Maga a tic-tac-toe játék egyéb szempontból nem nagy durranás, én speciel nem is szeretem, ha amőbának nevezik.

2014. júl. 21. 19:16
 5/12 anonim ***** válasza:
A mezők súlyozása jó gondolat, én is így csináltam anno egy szó kirakó játék pontozását(nem ai, de a logika ugyanaz volt, mint ami ide kéne), ezen a vonalon lehet érdemes elindulni. Ha a súlyozás megvan, akkor csak megnézed, hogy melyik a legmagasabb értékű, ha több ugyanolyan értékű van, akkor meg randomra választasz egyet.
2014. júl. 21. 23:33
 6/12 A kérdező kommentje:
de ha mindig a legoptimálisabb helyre rakja magát a gép, akkor nem lehet megverni, nem? :D
2014. júl. 22. 18:41
 7/12 anonim ***** válasza:

Hát ha olyan jó AI-t írsz, akkor de így van. :)

De lehet gyengíteni, meg ha tudod a logikát, amivel gondolkozik, adott esetben meg tudod vezetni.

De miért amúgy nem a jó AI a célod? :D

2014. júl. 22. 19:17
 8/12 A kérdező kommentje:
Volt a suliban egy amőba játék, az ilyen rohadtsok mezős volt, és az volt a lényeg, hogy 5 kijöjjön. Na azt...1 év alatt ha 1x meg tudtam verni. Rohadt szemét volt, és logikás. És ráadásul ahogy lenyomtam, nyomta ő is és ezt unfairnek éreztem, legalább úgy tett volna mintha gondolkozott volna :D (a játékaimat ált úgy csinálom, hogy 1mp-et várjon azért, hogy élethűbbnek tűnjön :D )
2014. júl. 22. 19:25
 9/12 A kérdező kommentje:
szóval ezért nem akarom a legjobbat csinálni :D Hogy azért egy kis sikerélmény is legyen. A nehézség választásos meg hát... nem tudom az nem tetszik :D Nincs akkora sikerélmény.
2014. júl. 22. 19:41
 10/12 anonim ***** válasza:
A mezők súlyozásánál pofon egyszerű a nehézség állítás, simán beleveszel egy randomot, aztán már meg is van a könnyítés.
2014. júl. 23. 03:11
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!